Χαστούκισαν τον Μακρόν εν μέση οδώ - Zougla

Pluralism / Ιουν 08, 2021 - Πηγή: zougla

Χαστούκισαν τον Μακρόν εν μέση οδώ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 16:03

Δυσάρεστο καλωσόρισμα δέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο Ντρόμ, στη νοτιοανατολική Γαλλία και συγκεκριμένα σε επίσκεψη στο Τεν λ’ Ερμιτάζ το μεσημέρι της Τρίτης, καθώς ένας άνδρας τον χαστούκισε στο πρόσωπο όταν πλησίασε το πλήθος για να χαιρετίσει τον κόσμο. 

Το περιστατικό καταγράφηκε σε κάμερα και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στο βίντεο φαίνεται ένας άνδρας με γένια, ο οποίος φορά πράσινη μπλούζα, γυαλιά και μάσκα προσώπου να πιάνει το χέρι του Γάλλου προέδρου και αμέσως μετά να επιχειρεί να τον χαστουκίσει με δύναμη, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του. Συγκεκριμένα, ο άνδρας φώναξε «Κάτω ο Μακρονισμός» («A Bas La Macronie») πριν χαστουκίσει τον Μακρόν στο πρόσωπο. Αμέσως έσπευσε η ασφάλεια του Εμανουέλ Μακρόν να ακινητοποιήσει τον δράστη, ο οποίος συνελήφθη μαζί με ένα ακόμα άτομο. Τα κίνητρα της επίθεσης στον Γάλλο πρόεδρο δεν είναι γνωστά για την ώρα. Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου κάνει λόγο για μια «απόπειρα χαστουκιού». Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης είναι 28 ετών. 

Δείτε σε βίντεο τη στιγμή που ο νεαρός χαστουκίζει τον Γάλλο πρόεδρο:

 

Δύο από τους άνδρες της ασφάλειας του Γάλλου προέδρου κάνουν τάκλιν στον άνδρα με το πράσινο μπλουζάκι, την ώρα που ένας άλλος απομακρύνει τον Μακρόν. Όμως ο Γάλλος πρόεδρος παραμένει σε κοντινή απόσταση για λίγα ακόμη δευτερόλεπτα και φαίνεται να μιλάει σε κάποιον άλλο στην άλλη πλευρά των κιγκλιδωμάτων. 

Καθώς χαστουκίζει τον πρόεδρο της Γαλλίας, ο άνδρας ακούγεται να φωνάζει "Montjoie Saint Denis", που ήταν η πολεμική ιαχή των γαλλικών στρατευμάτων όταν η χώρα βρισκόταν υπό βασιλεία.

Το περιστατικό συνέβη ενώ ο Μακρόν πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή Ντρομ στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπου συναντήθηκε με εστιάτορες και  μαθητές για να μιλήσουν για το πώς η ζωή επιστρέφει στο φυσιολογικό μετά την πανδημία COVID-19. Ο Εμανουέλ Μακρόν έδειξε να μην πτοείται από το συμβάν και συνέχισε τους χαιρετισμούς.

Οι πολιτικοί της χώρας έσπευσαν να καταγγείλουν το συμβάν. Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ είπε στην Εθνοσυνέλευση λίγο αργότερα ότι ενώ η δημοκρατία σημαίνει συζήτηση και νόμιμη διαφωνία «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σημαίνει βία, λεκτική επιθετικότητα και ακόμη λιγότερο σωματική επίθεση». Ο αριστερός Jean-Luc Mélenchon έγραψε στο Twitter εκφράζοντας την «αλληλεγγύη του προς τον πρόεδρο» αμέσως μετά το χαστούκι.

Ο Πρόεδρος Μακρόν πραγματοποιεί μια περιοδεία στη Γαλλία και μόλις επισκέφθηκε μια σχολή ξενοδοχείων στο Τεν λ’ Ερμιτάζ. Η επίσκεψή του στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί την Τρίτη, ανέφεραν αξιωματούχοι, με ένα ταξίδι σε επαγγελματικό εκπαιδευτήριο για άτομα 25-30 ετών. Η επίσκεψη του προέδρου έρχεται την παραμονή ενός σημαντικού βήματος για τα γαλλικά μπαρ και εστιατόρια, τα οποία θα μπορούν να ανοίξουν ξανά σε εσωτερικούς χώρους μετά από επτά μήνες. Η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας της Γαλλίας μετατίθεται επίσης την Τετάρτη από τις 21:00 στις τις 23:00.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 17:21

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!