Το zougla.gr στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι - Πραγματοποιήθηκαν 470 έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ - Zougla

Pluralism / Απρ 20, 2020 - Πηγή: zougla

Το zougla.gr στη δομή προσφύγων στο Κρανίδι - Πραγματοποιήθηκαν 470 έλεγχοι από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Απριλίου 2020, 17:34

Φωτογραφίες-Βίντεο: Χάρης Γκίκας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, μετέβη στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της διασποράς κρουσμάτων COVID-19, σε δομή προσφύγων (ξενοδοχείο) στο Κρανίδι που λειτουργεί υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), προκειμένου να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε φιλοξενούμενους της καθώς και σε προσωπικό της δομής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο, όπως καταγράφηκαν από τον φακό του zougla.gr:

 

 

 

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 470 ωφελούμενους καθώς και στους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, του ΔΟΜ και της δομής και αναμένονται τα αποτελέσματα. Επίσης, δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε πως το Μεγάλο Σάββατο έχασε τη ζωή της από ανεύρυσμα μία γυναίκα που διέμενε στη δομή και ότι τη Μεγάλη Τετάρτη μία καθαρίστρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στην Αθήνα. Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, όπως ενημέρωσε η ιδιοκτήτρια, πήρε δείγματα από όσους διαμένουν στη δομή, αλλά και από το προσωπικό, καθώς και από την ίδια.

Στη συγκεκριμένη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, μετέβησαν για επιτόπιο έλεγχο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης επικεφαλής κλιμακίου του αρμόδιου υπουργείου, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κινητοποίηση είχε ως αφορμή τη θετική διάγνωση στον κορωνοϊό μίας γυναίκας από τη Σομαλία, η οποία διαμένει χωρίς συμπτώματα σε ξενοδοχείο που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι και είναι υπό την εποπτεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η νεαρή γυναίκα ηλικίας 28 ετών, διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της και χρειάστηκε να προσέλθει το πρωί της Κυριακής 19 Απριλίου στο νοσοκομείο του Ναυπλίου, για άλλη αιτία η οποία δεν σχετίζεται με συμπτώματα κορωνοϊού.

Στο νοσοκομείο υπεβλήθη στον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο για έκθεσή της στον Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!