Σαμοθράκη: Το ακατέργαστο διαμάντι στο Βόρειο Αιγαίο

Pluralism / Ιουν 09, 2019

Γράφει η Λάνου Δέσποινα

Η Σαμοθράκη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, ως το διαμάντι του Βόρειου Αιγαίου, όπου μύθοι και μυστήριο συναντιούνται σε έναν εξαιρετικά ελκυστικό τόπο. Ακρογιαλιές γεμάτες από βότσαλα, ιαματικές πηγές και η φύση να είναι στα «καλύτερα» της, το νησί αυτό, θα σας προσφέρει περιπέτεια, ομορφιά, αλλά και την ευκαιρία να γνωρίσετε την ξακουστή της  Χώρα.
 
Αλλά ας τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα:
 
Αρχικά, για την ιστορία...αξίζει να γνωρίζετε πως η κατοίκηση στο νησί ξεκινά, ήδη, από τη Νεολιθική Εποχή.  Το τοπίο στη Σαμοθράκη είναι γεμάτο από μικρές λιμνούλες και κρυστάλλινα νερά , μάλιστα η βόρεια πλευρά του νησιού είναι μέσα στο πράσινο και στα δάση. Εδώ η φύση κεντάει και προσφέρει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει νέα φυτά, αλλά και να απολαύσει τις ευωδιές της. Κορωνίδα αυτών είναι το Δάσος του Μαρτίνη με υπεραιωνόβιες βελανιδιές.
 
Από το όρος Σάος θα δείτε παραποταμάκια, που καταλήγουν στη θάλασσα. 
 
Οι παραλίες είναι γεμάτες από πέτρες και βότσαλα. Ωστόσο, υπάρχει και η παραλία Παχιά Άμμος, που είναι από τις πιο όμορφες παραλίες με άμμο στην Ελλάδα με θέα στην Ίμβρο και στην Τένεδο.
 
Ακόμη, η απέραντη παραλία των Κήπων ξεχωρίζει με τα λαμπερά-μαύρα βότσαλα ,όπου όπως λένε το ξημέρωμα εδώ μένει αξέχαστο στον κάθε επισκέπτη. Η Παναγία η Κρημνιώτισσα είναι ξωκλήσι χτισμένο στον γκρεμό με θέα τη θάλασσα και το Αιγαίο, την Ίμβρο, την Τένεδο και τη Λήμνο. 
 
Αξιοσημείωτες είναι και οι βάθρες της Σαμοθράκης μες το βουνό. Δεκάδες μικρές πισίνες με κρύο νερό σχηματίζουν καταρράκτες, όπου ξεχωρίζουν η Γριά Βάθρα και ο Φονιάς. 
 
Η ανόθευτη ομορφιά της φύσης  προσφέρει, εδώ, μεγάλες συγκινήσεις για εξερευνήσεις περιπέτειας: διάσχιση φαραγγιών, ορειβασία, αλεξίπτωτο πλαγιάς,  πεζοπορία αλλά και rafting, καταδύσεις είναι μόνο μερικά δείγματα.
 
Ακόμη, επιβλητικές είναι και οι θειούχες ιαματικές πηγές με τη μεγάλη θεραπευτική αξία, στην είσοδο του οικισμού των Θέρμων. Το υδροθεραπευτήριο που λειτουργεί στη περιοχή χαρίζει υγεία και ευεξία κατά τη θερινή περίοδο.
 
 
Εξερευνήστε ένα νησί εναλλακτικού τύπου και το μόνο σίγουρο είναι, πως θα κερδίσετε μια εμπειρία ζωής.

 

 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!