Οι Τούρκοι "τορπιλίζουν" την "IRINI" στη Μεσόγειο με επτά φρεγάτες - www.enikos.gr

Pluralism / Ιουν 10, 2020 - Πηγή: enikos

Οι Τούρκοι "τορπιλίζουν" την "IRINI" στη Μεσόγειο με επτά φρεγάτες

14:15 14:15

Πολιτική

Του Χρήστου Μαζανίτη

Εδώ και ώρες εξελίσσεται ένα στρατιωτικό θρίλερ στην Μεσόγειο θάλασσα με την Τουρκία να εμφανίζεται αποφασισμένη να σπάσει κάθε ευρωπαϊκή πρωτοβουλία επιβολής εμπάργκο όπλων στη Λιβύη .

Το τουρκικό φορτηγό πλοίο CIRKIN βρίσκεται αυτή τη στιγμή, βορειοανατολικά της Τρίπολης, με τις πληροφορίες του enikos.gr από το Πολεμικό Ναυτικό να επιβεβαιώνουν πληροφορίες ότι συνοδεύεται από 3 τουρκικές φρεγάτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ο καπετάνιος του πλοίου δηλώνει ότι τελεί υπό τις εντολές της τουρκικής κυβέρνησης, αρνούμενος να συμμορφωθεί προς τις υποδείξεις του ελικοπτέρου της φρεγάτας ΣΠΕΤΣΑΙ , απ’ όπου απονηώθηκε.

Η ελληνική Φρεγάτα ενεργεί κατόπιν εντολής που δέχθηκε από τον Ιταλό διοικητή της επιχείρησης IRINI, ο οποίος όμως βρίσκεται με το πλοίο του εν όρμω σε ιταλικό λιμάνι!

Την επιχείρηση «Ειρήνη» οργανώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την απόφαση του ΟΗΕ με την συμμετοχή 20 χωρών. Μόνο που τελικά η ευρωπαϊκή συμμετοχή έχει μείνει… στα χαρτιά!

Όπως έχουμε γράψει εδώ και μέρες στο enikos.gr, η γαλλική φρεγάτα Jean Bart αποσύρθηκε, κι έμεινε μόνο το συνοδευτικό αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας του Λουξεμβούργου. Οι Ιταλοί, που έχουν και το πρόσταγμα, ακόμα μαζεύουν επιτελείς στο πλοίο Διοίκησης. Η Γερμανία και η Πολωνία επιχειρούν με ένα αεροσκάφος περιπολίας η κάθε μία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εμφανιστεί κανένα πλοίο τους, τη στιγμή που αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ανάπτυξη έως και 300 Γερμανών στρατιωτών για να ενταχθούν στην αποστολή, όπως η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή Μπούντεσταγκ ενέκρινε στις 7 Μαΐου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό φορτηγό πλοίο CIRKIN Ro-Ro Cargo μεταφέρει οπλισμό προς την Λιβύη. Η αρχική του πορεία φαινόταν να είναι προς Τυνησία όταν ξαφνικά το πρωί άλλαξε ρότα, προς Λιβύη. Πλέει με ταχύτητα σταθερή, 12 κόμβων.

Ήδη, εδώ και μέρες η Τουρκία έχει ανοιχτά της Λιβύης 4 φρεγάτες και ένα πλοίο ανεφοδιασμού και μαζί με τις 3 φρεγάτες που συνοδεύουν αυτή τη στιγμή το φορτηγό πλοίο, μιλάμε για μία πολύ μεγάλη ναυτική δύναμη 7 μονάδων, κάτι που δείχνει την αποφασιστικότητά της να σπάσει κάθε εμπάργκο και να επιβάλει τους κανόνες που επιθυμεί στην περιοχή

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!