Κουντουρά: Θα ξεπεράσουμε τα 30 εκατομμύρια τουρίστες το 2017! Έκτακτος σχεδιασμός από το Υπουργείο Τουρισμού σε Ολλανδία, Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία

Pluralism / Μαρ 13, 2017
Σε τροχιά απογείωσης βρίσκονται οι αφίξεις τουριστών το 2017, όπως τόνισε η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε διεθνή μέσα και όλα δείχνουν ότι ο ελληνικός τουρισμός βαδίζει προς την κατάρριψη ακόμη ενός ρεκόρ. Εκτιμάται ότι το 2016 οι διεθνείς αφίξεις άγγιξαν μαζί με την κρουαζιέρα τα 28 εκατ. στην Ελλάδα, ενώ φέτος όλα δείχνουν ότι θα ξεπεράσουν τα 30 εκατ. !
 
Η παρουσία της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα στην διεθνή έκθεση τουρισμού του Βερολίνου, ΙTB, ήταν κάτι περισσότερο από επιτυχημένη. Διάχυτη ήταν η αισιοδοξία τόσο στους εκπροσώπους των Περιφερειών που συμμετείχαν στο περίπτερο ΕΟΤ, όσο και στους ιδιωτικούς φορείς του κλάδου (πχ ΣΕΤΕ). 
 
Κοινή συνισταμένη η διαπίστωση ότι φέτος η Ελλάδα θα είναι το success story της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, όπως η Ισπανία πέρυσι. Οι Γερμανοί αγοράζουν τουριστικά  πακέτα σαν… "τρελοί" με τις κρατήσεις να σημειώνουν άνοδο κατά 70%! 
 
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής ήταν η Έλενα Κουντουρά, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με θεσμικούς και ιδιωτικούς φορείς της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς με στόχο την προώθηση της Ελλάδας ως all-season προορισμό. Ενώ, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία πακέτων διακοπών από μεγάλους tour operators όπως η TUI και η Thomas Cook, εκτός καλοκαιρινής περιόδου σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες, που θα ενισχύσει την προσπάθεια της Ελληνίδας Υπουργού να επεκτείνει την τουριστική περίοδο στις 365 μέρες τον χρόνο.
 
 
Έκτακτο action plan για Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία
 
Την έκρυθμη σχέση που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και χωρών της Βόρειας Ευρώπης επιθυμεί να εκμεταλλευτεί το Υπουργείο Τουρισμού, σύμφωνα με στελέχη του. Τα συνεχή διπλωματικά επεισόδια μεταξύ της γείτονος χώρας με ευρωπαϊκές χώρες με αποκορύφωμα τα πρόσφατα γεγονότα στην Ολλανδία αναμένεται να ανακόψουν την ανάκαμψη της τουριστικής αγοράς της Τουρκίας. 
 
Ο έκτακτος σχεδιασμός του Υπουργείου στοχεύει αποκλειστικά σε high end τουρισμό υψηλών εισοδημάτων από Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Σκανδιναβικές χώρες σε συνεννόηση με όλους τους μεγάλους tour operators της ευρωπαϊκής αγοράς. 
 
Το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ροών μεταξύ Τουρκίας και των παραπάνω χωρών βασίζεται σε Ευρωπαίους πολίτες τουρκικής καταγωγής (Τούρκοι μετανάστες), το οποίο δύσκολα θα ανακοπεί, σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού. Αντίθετα, υπάρχουν πολύ μεγάλα περιθώρια σε τουρίστες που έχουν τη δυνατότητα να δαπανήσουν ποσά άνω των 1000€ κατά κεφαλήν για τις διακοπές τους.
 
Το έκτακτο action plan του Υπουργείου έχει σαν στόχο την προβολή τόσο των δημοφιλών προορισμών της χώρας (Κρήτη, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα κα), όσο και των αναπτυσσόμενων (Πελ/σος, Σποράδες, Βόρειο Αιγαίο κα) στηριζόμενο στην ούτως ή άλλως θεαματική πορεία της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα το φετινό καλοκαίρι.
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!