Κουκάκι: Επεισόδια στις εκκενώσεις κτιρίων υπό κατάληψη - ΤΩΡΑ - www.enikos.gr

Pluralism / Δεκ 18, 2019 - Πηγή: enikos

Κουκάκι: Επεισόδια σε τριπλή αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων - Δέκα προσαγωγές - ΒΙΝΤΕΟ

06:46 06:46

Κοινωνία

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των καταλήψεων στο Κουκάκι, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί της Τετάρτης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ βρήκαν την αντίσταση των καταληψιών στα δύο από τα τρία κτίρια στις οδούς Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Ειδικότερα, στην οδό Ματρόζου, οι καταληψίες βγήκαν από το σφραγισμένο κτίριο στην ταράτσα, από όπου και πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι "απάντησαν" με ρίψη χειροβομβίδων κρότου -λάμψης και χημικών.

Και στην οδό Παναιτωλίας ήταν ανάλογη η κατάσταση, με τους καταληψίες να αντιδρούν στην αστυνομική παρουσία. Κάποιοι από τους ταμπουρωμένους στο κτίριο, ανέβηκαν στην ταράτσα του, από όπου και φώναξαν συνθήματα.

Την ώρα που οι άνδρες της αστυνομίας επιχείρησαν να μπουν στα κτίρια της οδού Ματρόζου και της οδού Παναιτωλίου, σύμφωνα με την αστυνομία, άτομα που υπήρχαν μέσα πέταξαν εναντίον τους πυροσβεστήρες και ότι άλλο αντικείμενο υπήρχε, μέχρι και έπιπλα, φωνάζοντας ότι δεν πρόκειται να βγουν.

Και στις δύο περιπτώσεις, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανοίξουν τις πόρτες με τροχούς.

Οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή επεισοδιακή επιχείρηση .

Στην επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1 με την επιχείρηση:

Βίντεο - ντοκουμέντο από τα επεισόδια

"Θα πεθάνουμε εδώ" φώναζαν οι καταληψίες στους αστυνομικούς, ενώ πέταξαν πέτρες. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και χημικά.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές επιχειρήσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό της αστυνομίας για την εκκένωση όλων των υπό κατάληψη κτιρίων, καθώς έληξε η προθεσμία που είχε δώσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να τα εγκαταλείψουν οι καταληψίες.

Δείτε το βίντεο από τον ΣΚΑΙ:

Γείτονες της κατάληψης καταγγέλλουν τη σύλληψή τους - BINTEO

Είναι η δεύτερη φορά που ξυπνήσαμε σε εμπόλεμη κατάσταση», δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δίπλα από την κατάληψη της οδού Ματρόζου, η οποία εκκενώθηκε το πρωί της Τετάρτης.

Όπως περιέγραψε η γυναίκα, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού της και όταν ο σύζυγός της είδε τους άνδρες των ΜΑΤ εκείνοι του ζήτησαν να περάσουν στο διπλανό σπίτι. «Έχετε χαρτί εισαγγελέα, όταν έχετε θα σας ανοίξουμε», είπε ο άνδρας, σύμφωνα με τη σύζυγό του. Όπως η ίδια καταγγέλλει η ίδια, λίγο μετά ακούστηκαν βήματα στην ταράτσα και ο άνδρας με τα δύο παιδιά της πήγαν να εξακριβώσουν τι συμβαίνει. Τότε οι αστυνομικοί τους πέταξαν κάτω, τους χτύπησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, η γυναίκα είδε τον γιο της κάτω και πάνω του πόδι αστυνομικού. Ο σύζυγος και τα δύο παιδιά της προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ και, όπως είπε η ίδια, «αφού έγιναν όλα αυτά ήρθε ο εισαγγελέας και έκαναν έρευνα στο σπίτι μας, μήπως κρύβαμε καταληψίες».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι προσαγωγές έγιναν λόγω του ότι προβλήθηκε αντίσταση, με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού να επιμένουν σε παρουσία εισαγγελέα. Επίσης, σημειώνεται από αστυνομικές πηγές ότι από το εν λόγω σπίτι προσήχθησαν ένας πατέρας και ο γιος του. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση.

Οι άνδρες της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, λένε, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε κάτι.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!