Αυτοί είναι οι «τσαντάκηδες» της Αττικής - Zougla

Pluralism / Δεκ 16, 2019 - Πηγή: zougla

Αυτοί είναι οι «τσαντάκηδες» της Αττικής

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 14:40

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες δύο ατόμων οι οποίοι συνελήφθησαν στις 30 Οκτωβρίου 2019 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, για κλοπές τσαντών από πεζές γυναίκες.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1.ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ Αλέξανδρο του Διονυσίου και της Γεωργίας, γεννηθέντα την 11-2-1979 στην Αθήνα

2. ΓΚΙΚΑ Σπύρο του Θωμά και της Θοδώρας, γεννηθέντα την 31-5-1990 στην Αλβανία

 

Οι δράστες συνελήφθησαν μετά από αναζητήσεις, στις 30 Οκτωβρίου 2019 στην Αθήνα.

Λίγο νωρίτερα, επιβαίνοντας σε μηχανή, είχαν αφαιρέσει τσάντες από δύο γυναίκες στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Πως δρούσαν

Η αστυνομία, που πραγματοποιούσε έρευνες για την σύλληψή τους εδώ και τρεις μήνες, κατέληξε στην ταυτοποίηση των ανωτέρω προσώπων.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι δράστες κινούμενοι εναλλάξ με δύο μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Βορειανατολικής και της Δυτικής Αττικής, εντόπιζαν πεζές γυναίκες και στη συνέχεια τις προσέγγιζαν και τις αποσπούσαν με τη βία τις τσάντες τους.

Στις περιπτώσεις που οι παθούσες αντιστέκονταν, οι ανωτέρω συνέχιζαν την δράση τους με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να τις παρασύρουν, τραυματίζοντάς τες ενώ αν η λεία τους δεν ήταν ικανοποιητική, άμεσα προέβαιναν στην διάπραξη νέας ληστείας.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και οι φωτογραφίες και οι αριθμοί των πινακίδων κυκλοφορίας των Ι.Χ. μοτοσυκλετών που χρησιμοποιούσαν ως μέσα τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

Προκειμένου μάλιστα να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους, κάλυπταν τα στοιχεία των πινακίδων με αυτοκόλλητα ενώ επίσης τροποποιούσαν εξωτερικά τις μηχανές.

 Από τα κλοπιμαία, κρατούσαν τα χρηματικά ποσά και τα κινητά, ενώ για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, αναζητούσαν για τυχόν αποθηκευμένους-καταγεγραμμένους κωδικούς Pin των τραπεζικών καρτών και σε περίπτωση ανεύρεση τους, προέβαιναν σε αναλήψεις μετρητών.

Από την κατ’ οίκον έρευνα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίστροφο ρέπλικα, κράνη, αξεσουάρ μοτοσυκλέτας, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα και μικροποσότητα ναρκωτικών.

Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 36 περιπτώσεις αρπαγής τσαντών σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Νέα Χαλκηδόνα, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Ιωνία, Ηράκλειο, Πεύκη-Λυκόβρυση, Μεταμόρφωση, Ίλιον, Άγιοι Ανάργυροι, Περιστέρι και Πετρούπολη).

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι  μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις σε βάρος και άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6875210 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019, 14:40

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!