"Έχω να επικοινωνήσω με τη μητέρα μου από τη Δευτέρα" - Zougla

Pluralism / Ιαν 02, 2020 - Πηγή: zougla

"Έχω να επικοινωνήσω με τη μητέρα μου από τη Δευτέρα"

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 12:15

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Από τη Δευτέρα έχει να επικοινωνήσει με τη μητέρα της η Ακάθη Κατσοτούρχη, η κόρη της μοναδικής κατοίκου της Κινάρου, της κυρίας Ειρήνης, η οποία δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής εδώ και τρεις ημέρες.

Η κα Κατσοτούρχη, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε ότι η εξαφάνιση της μητέρας της πιθανόν να οφείλεται

στις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, οι οποίες επηρεάζουν τα συστήματα επικοινωνίας.

«Μπορεί να έχει κοπεί το ρεύμα ή να μην έχει τηλέφωνο. Δεν είναι η πρώτη φορά που χάνουμε την επικοινωνία. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται για τόσες ημέρες. Συνήθως η επικοινωνία χανόταν για μία ημέρα και μετά το πρόβλημα λυνόταν» σημείωσε.

Η κυρία Κατσοτούρχη πρόσθεσε πως επικοινώνησε με τον υφυπουργό Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή αλλά και με το Λιμεναρχείο Λέρου. «Με ενημέρωσαν πως, όταν οι συνθήκες φτιάξουν, θα σταλεί είτε ελικόπτερο είτε σκάφος του Λιμενικού. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά» επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται πως από χθες βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τον εντοπισμό της γυναίκας. Ένα ελικόπτερο του ΠΝ πέταξε στην Κίναρο, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Σήμερα ετοιμάζεται νέα αποστολή με Super Puma, που θα μεταφέρει και δυνάμεις για να αποβιβαστούν στο νησί και να ψάξουν.

Να σημειωθεί πως στις 28 Δεκεμβρίου ο ΥΦΕΘΑ Αλκιβιάδης Στεφανής είχε επισκεφθεί την Κίναρο για να ευχηθεί στη μοναδική κάτοικο του νησιού.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2020, 12:27

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!