Ένα αξέχαστο ταξίδι στο Ρέθυμνο

Pluralism / Μάιος 03, 2018
Η Κρήτη, η μεγαλόνησος,  διακρίνεται για την απύθμενη ομορφιά της .Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας δεν φημίζεται απλά για την έκταση της, αλλά και για την απέραντη ομορφιά της, κάτι που είναι γνωστό χωρίς καμία υπερβολή και σε διεθνές επίπεδο. Το κεφάλαιο Κρήτη δεν μπορεί να παρουσιαστεί και κατ’επέκτασην να αναλυθεί σε ένα μόνο άρθρο. Έτσι, θα ξεκινήσουμε την περίηγηση μας με το πανέμορφο Ρέθυμνο.
 
Το Ρέθυμνο μαζί με τα Χανιά αποτελούν τους δύο πιο δημοφιλείς και τουριστικούς προορισμούς της Κρήτης και σίγουρα οι λόγοι είναι πολλοί.
 
Αρχικά, το Ρέθυμνο είναι μία πόλη γεμάτο ζωή και ομορφιά. Η Παλιά Πόλη, δηλαδή, το κέντρο της πόλης διακρίνεται από βενετσιάνικη αρχιτεκτονική . Η ενετική παρουσία σε αυτό το σημείο της πόλης είναι έκδηλη, έτσι πέραν του κάστρου της Φορτέτζας, τη Λότζια και το Ενετικό Λιμάνι  θα περπατήσετε σε πλακόστρωτα στενάκια που ξεχυλίζουν από ρομαντισμό.
Αποτέλεσμα εικόνας για ρεθυμνο ενετικο λιμανι
 
 
Φυσικά, το Ρέθυμνο έχει έντονη ζωή και προσφέρει τη δυνατότητα στον κάθε επισκέπτη να διασκεδάσει, αφού τα συνδυάζει όλα. Θα βρείτε μαγαζιά για όλους τους τύπους, τα οποία είναι όλα σε κοντινή απόσταση. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, πως ειδικά για τους Κρητικούς το φαγητό είναι κάτι ιερό, έτσι θα το βρείτε σε μοναδική ποιότητα, αλλά και ποσότητα σε κανονικές για την εποχή τιμές.
 
 
Αποτέλεσμα εικόνας για πρεβελη
 
Αξίζει να σημειωθεί, πως το Νότιο Ρέθυμνο είναι ένας παράδεισος και αυτό γιατί έχει πολλές παραλίες με κρυστάλλινα νερά και ιδιαίτερη αμμουδιά. Πηγαίνοντας νότια θα βρείτε τη Μονή Πρέβελη και την ομώνυμη παραλία με το φοινικόδασος και με τη λίμνη. Επιπλέον, θα βρείτε την ξεχωριστή παραλία στον Άγιο Παύλο, το Ροδάκινο, τον τουριστικό Πλακιά και το Δαμνόνι. Επισημαίνουμε, ότι η απόσταση υπολογίζεται γύρω στη μισή ώρα από το κέντρο της πόλης.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για ρεθυμνο παλια πολη
 
Οι διακοπές σας στο Ρέθυμνο θα σας μείνουν αξέχαστες. Γνωρίστε ένα διαφορετικό τόπο, στον οποίο παντρεύεται η κρητική παράδοση με τον τουρισμό. Μία πόλη, που σίγουρα θα θέλετε να ξαναγυρίσετε ξανά και ξανά.
 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!