Νέα έρευνα: Ο κορωνοϊός χτυπάει περιοχές παρόμοιου κλίματος - Zougla

Pluralism / Μαρ 15, 2020 - Πηγή: zougla
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 28-03-2024

Νέα έρευνα: Ο κορωνοϊός χτυπάει περιοχές παρόμοιου κλίματος

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, 14:46

Οι επιστήμονες έχουν βρει «εντυπωσιακή ομοιότητα» μεταξύ της θερμοκρασίας και την υγρασίας και περιοχών που έχουν αποτελέσει σημαντικές εστίες του νέου κορωνοϊού.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι περιοχές αυτές του πλανήτη έχουν μια μέση θερμοκρασία από 5 ° C έως 11 ° C και 47% έως 79% υγρασία.

Βρίσκονται κατά μήκος της ίδιας ζώνης θερμοκρασίας στο βόρειο ημισφαίριο. Περιλαμβάνει επίκεντρα εστίας όπως η κεντρική επαρχία της Κίνας Hubei, η Νότια Κορέα, η Ιαπωνία, το Ιράν, η Βορειοδυτική Αμερική και η Βόρεια Ιταλία.

Η μελέτη , που έγινε από ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ και το Ιράν, δημοσιεύθηκε στις 9 Μαρτίου και αναμένει επανεξέταση από ειδικούς.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ενδέχεται να είναι σε θέση να προβλέψουν ποιες περιοχές θα πληγούν πιθανότατα από τον ιό τις επόμενες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας μεθόδους προσομοίωσης καιρού.

Η μελέτη ανέφερε μάλιστα ότι μπορεί να εμφανιστεί μια επιπλέον σοβαρή εστία κορωνοϊού σε περιοχές ακριβώς βόρεια της σημερινής ζώνης επιδημίας.

Ενώ οι ερευνητές δήλωσαν ότι οι προβλέψεις τους είναι θεωρητικές και δεν λαμβάνουν υπόψη τους ανθρώπινους παράγοντες, όπως τα μέτρα για τις μετακινήσεις και τη δημόσια υγεία, ανέφεραν ότι οι μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι το Λονδίνο, το Βερολίνο, η Πράγα, το Αμβούργο, το Βανκούβερ, η Νέα Υόρκη και το Κίεβο.

Αλλά αν οι θερμοκρασίες ανέβουν σύντομα, οι κίνδυνοι για αυτές τις περιοχές θα μπορούσαν να μετριαστούν, πρόσθεσαν οι ερευνητές.

Μία πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πεκίνο έδειξε ότι, οι πόλεις που επηρεάστηκαν περισσότερο από τον κορωνοϊό είχαν ελάχιστες θερμοκρασίες κάτω από 0 βαθμούς Κελσίου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση του προτιμώμενου κλίματος του ιού.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!