Κορονοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Κοντά στα 5.000 σήμερα - www.enikos.gr

Pluralism / Απρ 06, 2021 - Πηγή: enikos

Κορονοϊός: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων - Κοντά στα 5.000 σήμερα

13:25 13:25

Κοινωνία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές καθώς σήμερα αναμένεται να είναι πολύ υψηλός ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού που θα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ήδη έχουν επιβεβαιωθεί χιλιάδες κρούσματα και το πιθανότερο είναι να σημειωθεί αρνητικό ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα που θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα από τον ΕΟΔΥ θα φτάσουν κοντά στα 5.000. Σημειώνεται ωστόσο ότι οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για ρεκόρ στον αριθμό των τεστ που διενεργούνται.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν 1.886 νέα κρούσματα, με μόλις 16.632 τεστ όμως, ενώ καταγράφηκαν 73 θάνατοι και ο αριθμός των διασωληνωμένων ανήλθε στους 759. Το προηγούμενο ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα ήταν 4.340 και είχε καταγραφεί στις 30 Μαρτίου.

Ο πιο βασικός δείκτης σε αυτή τη φάση είναι ο αριθμός των νοσηλειών. Στην Αττική να υπάρχει μια σταθεροποίηση των νοσηλειών, καθώς η διαφορά μεταξύ εξιτηρίων και εισαγωγών είναι μικρή. Όσον αφορά τις ανάγκες σε ΜΕΘ στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Αχαΐα, η πίεση αναμένεται να είναι ασφυκτική για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες ακόμη. Ρόλο βεβαίως παίζει και ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αναλογικά με τον αριθμό των τεστ που διενεργούνται, ενώ σε αυτό το στάδιο της πανδημίας συνεκτιμάται και ο ρυθμός των εμβολιασμών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να φτάσουν τους 2 εκατ. οι εμβολιασμένοι τουλάχιστον με την πρώτη δόση, ενώ έως το τέλος του Απριλίου ο προγραμματισμός περιλαμβάνει ακόμη 1,5 εκατ. εμβολιασμούς. Επίσης μέχρι το τέλος Ιουνίου αναμένεται να έρθουν συνολικά στη χώρα 5,4 εκατ. δόσεις εμβολίων..

Η συνεδρίαση των ειδικών

Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι επιδημιολόγοι οι οποίοι θα εξετάζουν το επιδημιολογικό φορτίο σε κάθε περιοχή. Στη συνέχεια, την Παρασκευή, θα παρουσιάσουν τα στοιχεία στους λοιμωξιολόγους και η Ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα κρίνει ποιες προτάσεις της κυβέρνησης για επανεκκίνηση δραστηριοτήτων μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να υπάρξει κίνδυνος περαιτέρω επιβάρυνσης. Μέχρι στιγμής όλα δείχνουν πως θα μπορούσαν να δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των Λυκείων και μόνο. Κι αυτό, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα self test στα φαρμακεία. Αυτό φαίνεται πως θα γίνει καθώς, σύμφωνα με την κυβέρνηση, μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχουν στα φαρμακεία όλης της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!