ΟΙ 5 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Pluralism / Nov 07, 2017

Οι 5 χειρότερες ελληνικές σειρές είναι μία πρόκληση για εμάς, καθώς έχουμε πολλές επιλογές. Θα προσπαθήσουμε, όμως να λειτουργήσουμε αξιοκρατικά και να αποδόσουμε του Καίσαρος τω Καίσαρι. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν αυτήν την ειλικρινά επίπονη διαδικασία.

Νο5: Σφηνάκια 2007-2008- Σκερτσάκια (2006). Σκερτσάκια, λοιπόν που πολλές φορές αντί να προκαλέσουν γέλιο προκαλούσαν εκνευρισμό. Μικρές ιστοριούλες με κωμικό χαρακτήρα που παρότι μπορεί να διαρκούσαν και 30'' σου φαινόντουσαν σαν τα ομηρικά έπη!

Νο4: Της Αγάπης Μαχαιριά 2006-2007 και ο Σήφης και η Μαρία στα έγκατα της Κρήτης ζουν τον απαγορευμένο έρωτα τους κάτι αλά Φουρτουνάκιδες και Βροντάκιδες σε χαρούμενα χρωματάκια: φουλ του μάυρου. Φυσικά,παρότι το στοιχείο της κρητικής παράδοσης ήταν διάχυτο μόνο ο Κώστας Σόμμερ είχε το δικαίωμα να έχει βαμμένο ξανθό μαλλάκι χαίτη. Φυσικά, ο Ιωσήφ Μαρινάκης ήταν καθηλωτικός και τρομακτικός για άλλη μια φορά. Στην υπερπροσπάθεια να μοιάσει με κρητικός κατέληξε να μοιάζει με έναν μόνιμα πιωμένο άνθρωπο. Στο τέλος της σειράς και ενώ ο Σήφης και η Μαρία μας έχουν δείξει τον έρωτα τους με έντονα τα βουκολικά στοιχεία σε όλα τα σημεία του δάσους όλο το κάστινγκ των ηθοποιών έχει αλληλοσκοτωθεί με τις τουφεκιές και τις πιστολιές να έχουν την συχνότητα πρωινού καφέ ο Σήφης και η Μαρία καταλήγουν μαζί στην Ισπανία.

Νο3: Ελιές Θρούμπες 2004 στο Άλτερ. Τί να πούμε, εδώ; Θρούμπα η κατάσταση απ'την αρχή μέχρι το τέλος! Η ασύλληπτη ονομασία της σειράς και το αποκρουστικό περιεχόμενο της μας έκανε να μην θέλουμε να δούμε ελιά ζωγραφιστή χρόνια και χρόνια. Φήμες λένε πως οι παραγωγοί των ελιών καλαμών ευχαρίστησανπροσωπικά το κανάλι του ΄Αλτερ για το καλό που τους έκανε, αφού ανέβηκε η ζήτηση της ελιάς καλαμών και της τσακιστής μην σου πω!

Νο2: Το παιχνίδι της Συγγνώμης 2003. Εκείνος ο καλύτερος τερματοφύλακας , εκείνη η καλύτερη σύζυγος μέχρι που ο Πασχάλης Τσαρούχας ανακαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του και παρ'ότι λύκος δεν μπόρεσε να καταλάβει τίποτα. ΄Ενα σήριαλ για γερά νεύρα και φυσικά βλέποντας το έδωσε και μια ανάσα ανακούφισης σε όλους εκείνους τους νέους που τελικά είπαν όχι σύμφωνα με τις φανταστικές διηγήσεις τους και δεν έγιναν τρανοί ποδοσφαιριστές. Αν και φυσικά , ο Πασχάλης Τσαρούχας έμοιαζε με ποδοσφαιριστή όσο και ο Μένιος Φουρθιώτης με παρουσιαστή. Τέλος, ποιός θα μπορούσε να ξεχάσει πως όλο αυτό το δημιούργημα είχε την μουσική επένδυση τραγουδιού της Μαντούς, μία άλλη μεγάλη επιτυχία της μέτα από την σαρωτική της επιτυχία στην Γιουροβίζιον.

Νο1: Η Αγάπη ήρθε από μακρία(2002) / Μην μου λες αντίο(2004). Δικαιωματικά και με την αξία τους στην πρώτη θέση των χειρότερων σήριαλ με φυσικά κοινό παρανομαστή τον Έλληνα Σπίλμπεργκ Μανούσο Μανουσάκη. Η πλοκή είναι κοινή και στα δύο : Απαγορευμένος έρωτας! Στο πρώτο ένας Αλβανός ο Κώστας Σόμμερ συνάπτει σχέση με τη γυναίκα του πλούσιου μεγαλοτσιφλικά εργοδότη του και έπειτα μεγαλοποδοσφαιριστή Πασχάλη Τσαρούχα. Στο δεύτερο ένας Μουσουλμάνος-Ελλήνας υπήκοος ο Μουράτ Αλιογλού ερωτεύεται τη χριστιανή φοιτήτρια νομικής Χριστίνα Σάκαρη! Το γεγονός ήταν τεράστια είδηση, αφού το έγραψαν πρωτοσέλιδο όλες οι εφημερίδες σαν να επρόκειτο για τη δοκιμή της πυρηνικής βόμβας του Κιμ Γιόνγκ Ουν!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!