Άδεια καταστήματα στην Ευαγγελιστρίας: Φόβοι για νέα λουκέτα - Τι λέει στο enikos.gr ο Καφούνης - ΦΩΤΟ - www.enikos.gr

Pluralism / Nov 25, 2020 - Source: enikos

Άδεια καταστήματα στην Ευαγγελιστρίας: Φόβοι για νέα λουκέτα - Τι λέει στο enikos.gr ο Καφούνης - ΦΩΤΟ

07:45 07:45

Οικονομία

Της Εύης Κατσώλη

Οδός Ευαγγελιστρίας. Στην "καρδιά" του κέντρου της Αθήνας, κάθετη στην Ερμού. Ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους η Ευαγγελιστρίας , έχει "φιλοξενήσει" μέσα στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζει να... φιλοξενεί πολλά καταστήματα. Μαγαζιά με ρούχα, υποδήματα, αξεσουάρ, υφάσματα, μικρά είδη δώρων και επίπλων, καφέ και εστιατόρια κ.α. Ένας από τους πιο δημοφιλείς εμπορικούς προορισμούς για τους κατοίκους του κέντρου και "μαγνήτης" για επισκέπτες από άλλες περιοχές της Αττικής ή και τουρίστες. Άλλωστε ανέκαθεν φημιζόταν για καταστήματα με τιμές πιο προσιτές σε σύγκριση π.χ. με την Ερμού ή άλλους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους που είναι "ακριβοί", απευθυνόμενα και σε μεσαία πορτοφόλια και βαλάντια.

Σήμερα, σε πολλά σημεία της δεν θυμίζει παλιές, καλές εποχές. Πολλές εμπορικές επιχειρήσεις υπό το βάρος της πολύχρονης οικονομικής κρίσης, των συσσωρευμένων χρεών και της κατακόρυφης πτώσης του τζίρου πιθανόν και σε συνδυασμό τώρα με τις απώλειες από τα lockdown εξαιτίας των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, έχουν υποχρεωθεί να "κατεβάσουν ρολά". Μια βόλτα στην Ευαγγελιστρίας αρκεί για να διαπιστώσει κάποιος ότι πλέον υπάρχουν και αρκετά καταστήματα κλειστά, άδεια και ερημωμένα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης στο enikos.gr, στις βιτρίνες καταστημάτων "κυριαρχεί" η ταμπέλα "ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ" ή έχουν κατεβασμένα ρολά, καλυμμένα τα τζάμια με χαρτόνια και στις πόρτες λουκέτα. Αδειανά "κουφάρια" που αναζητούν τον επόμενο μισθωτή προκειμένου να ξαναποκτήσουν "ζωή" και να ανοίξουν εκ νέου τις πόρτες τους υποδεχόμενα πελάτες που θα τα προτιμήσουν για τις αγορές τους.

Καφούνης: Φόβοι ότι την άνοιξη του 2021 θα υπάρξουν πολλά λουκέτα

Δεν είναι σίγουρα η Ευαγγελιστρίας ο μόνος δρόμος που "μετρά" λουκέτα. Σε επικοινωνία του enikos.gr με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη και σε ερώτηση για τα λουκέτα στο κέντρο της Αθήνας απάντησε ότι "στην Ευαγγελιστρίας δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα λουκέτα οφείλονται στα lockdown ή μόνο στα lockdown. Όμως, ορισμένοι επιχειρηματίες του εμπορίου γενικότερα - όχι μόνο στην Ευαγγελιστρίας- πιθανόν να μην μπορέσουν να ανοίξουν ξανά. Ένας στους τρεις μπορεί να μην μπορέσουν να ανοίξουν ή να μην μπορέσουν να αντεπεξέλθουν λόγω των συσσωρευμένων χρεών και της πτωτικής τάσης των τζίρων". Όπως είπε ο κ. Καφούνης "εκεί που θα χάσουμε πολλούς, είναι την άνοιξη του 2021. Τότε που έχουν μετατεθεί όλες οι υποχρεώσεις, η πληρωμή των υποχρεώσεων. Πώς θα αντεπεξέλθουν οι επιχειρήσεις; Γιατί ακόμη και σε δόσεις, οι υποχρεώσεις είναι υποχρεώσεις και θα πρέπει να καταβληθούν. Τότε πολλοί επιχειρηματίες θα συναντήσουν "τείχος" και εκεί θα υπάρξουν λουκέτα, θα χάσουμε πολλούς από την αγορά".

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται. Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου). Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!