5 χρήσεις της μπύρας που δεν φανταζόσουν

Pluralism / Μάιος 24, 2018

H μπύρα είναι ίσως το πιο δημοφιλές ποτό, που καταναλώνεται σε καθημερινή βάση από μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων. Ωστόσο, έχει κι αλλές χρήσεις, δείτε τις:

Ξεκουράζει τα κουρασμένα πόδια

Ανακουφιστικό ποδόλουτρο με... μπύρα, καθώς τα ένζυμα που περιέχονται σ' αυτήν μπορούν να μαλακώσουν τους κάλους σου. Γέμισε ένα δοχείο με αρκετό ζεστό νερό ως εκεί που καλύπτει τους αστραγάλους και στη συνέχεια πρόσθεσε μισό μπουκάλι μπύρα στο μείγμα.

Γυαλίζει τα έπιπλα

 Βάλε λίγη μπύρα πάνω σε ένα μαλακό πανί και στη συνέχεια τρίψε το ξύλινο τραπεζάκι του καθιστικού σου. Ενώ μοιάζει πολύ με ένα παραδοσιακό βερνίκι, θα δώσει ένα πιο λαμπερό και πλούσιο χρώμα στο τραπεζάκι σου.

Αφαιρεί τη σκουριά

Η σύσταση της μπύρας μπορεί να βοηθήσει στο σπάσιμο της σκουριάς. Ρίξε λίγη μπύρα πάνω στη βίδα, περίμενε 15 δευτερόλεπτα και μετά δοκίμασε να την ξεβιδώσεις πάλι.

Λουστείτε

Βράσε μια ή δύο κούπες μπύρας, και κράτησε τες ζεστές μέχρι να μείνει περίπου το 25 τοις εκατό της αρχικής ποσότητας (σε αυτό το σημείο έχει εξατμιστεί το αλκοόλ). Άφησε το να κρυώσει και στη συνέχεια ανέμειξε το υγρό με το σαμπουάν σου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπορείς πάντα να αγοράσεις το σχετικό προϊόν έτοιμο από το σούπερ μάρκετ.

Προφυλάσσει τον κήπο

Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις τη μπύρα για να απομακρύνεις τους γυμνοσάλιαγκες από τον κήπο σου. Ρίξε μια μικρή ποσότητα μπύρας σε ένα πλαστικό δοχείο και βαλ' το από το βράδυ εκεί που συνήθως βλέπεις τα έντομα. Θα ανέβουν τη νύχτα για ένα ποτό και θα κολλήσουν στο εσωτερικό.