3 λόγοι να πας στο χειμερινό Πήλιο

Pluralism / Νοε 06, 2017

Είναι γνωστό, πως το Πήλιο είναι ένας αγαπημένος προορισμός για τις χειμερινές μας εξορμήσεις. Φυσικά, το καλοκαιρί το Πήλιο φημίζεται για τις μοναδικές παραλίες του, ωστόσο το χειμώνα είναι  ίσως ακόμη πιο γοητευτικό. Σου παραθέτουμε 3 λόγους, για τους οποίους το Πήλιο είναι ακαταμάχητο ειδικά το χειμώνα.

1. Είναι αυτό που αναζητάς για να αποδράσεις από την  Αθήνα, να πάρεις καθαρό αέρα και να ανανεωθείς. Μικρές πεζοπορίες στο όμορφο φυσικό τοπίο θα σας γεμίσουν ενέργεια,  η Πορταριά και η Μακρυνίτσα έχουν την τιμητική τους. Βεβαίως και ο σιδηροδρομικός σταθμός και ο περίφημος Μουτζούρης αποτελούν σημεία αναφοράς για το Πήλιο.

2.Τα αρχοντικά στη Πορταριά και τα παραδοσιακά ταβερνάκια θα σου ανεβάσουν τη διάθεση. Δεν χρειάζεται να έχεις τίποτα άλλο πέρα από την καλή σου διάθεση και να πας να ξεκουραστείς σε ένα από τα δεκάδες αρχοντικά στο Πήλιο, όπου ειδικά το χειμώνα η ατμόσφαιρα μυρίζει τζάκι! Τα όμορφα μπαράκια το βράδυ θα σε κάνουν να χαλαρώσεις.

3.Στα 1500 περίπου μέτρα θα βρεις το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου. Εδώ, σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις σκι ή να χαλαρώσεις πίνοντας το καφέ σου.

 

Το Πήλιο επιλέγεται σταθερά τόσο ως χειμερινός, όσο και ως καλοκαιρινός προορισμός. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, έστω μια φορά πάντα επιζητούν να ξαναπάνε. Μην διστάσεις και κανόνισε την εκδρομή σου.Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!