3 λαχανικά με τη μικρότερη διατροφική αξία

Pluralism / Ιουν 20, 2018
Τα λαχανικά είναι γνωστά για τη διατοφική τους αξία και τα θρεπτικά στοιχεία, που προσφέρουν στον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν, όμως 3 από αυτά δεν έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.
 
 
1. Σέλερι: Σίγουρα έχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι νόστιμο ωμό, είτε σα συνοδευτικό του κρέατος. Όμως έχει λίγα θρεπτικά συστατικά, αν το τρώτε σε μικρές ποσότητες. Θα πρέπει να φάτε πάνω από 1-2 κομμάτια για να προσλάβετε το 1,6% των ημερήσιων αναγκών σας σε ασβέστιο και το 2% των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη C.
 
2. Αγγούρι: Το αγγούρι είναι ένα ακόμη λαχανικό με λίγες θερμίδες. Ένα φλιτζάνι φέτες αγγουριού, έχουν μόλις 16 θερμίδες. Αλλά επίσης έχει και πολύ λίγα θρεπτικά συστατικά. Στην πραγματικότητα, το αγγούρι περιέχει 5% ή και λιγότερο των ημερήσιων αναγκών μας σε κάλιο, μαγγάνιο, μαγνήσιο και βιταμίνη C.
 
3. Iceberg: Το iceberg είναι ένα δροσερό λαχανικό που πολλοί το προτιμούν από το μαρούλι ή το λάχανο, αλλά δεν αποτελεί και την πιο θρεπτική επιλογή. Αν και έχει πολύ λίγες θερμίδες και προσφέρει μερικές βιταμίνες και φυτικές ίνες, τα υπόλοιπα, σκούρα, πράσινα, φυλλώδη λαχανικά, περιέχουν πολύ περισσότερη βιταμίνη Α και C.
 
Πηγή:www.clickatlife.gr