3 απίστευτες χρήσεις της σόδας

Pluralism / Μαρ 31, 2018

Η μαγειρική σόδα υπόσχεται πέρα από τις μαγικές της  «ικανότητες» που προσφέρει στη μαγειρική  να σας καταπλήξει με 3ακόμα χρήσεις μέσα το σπίτι.

Καθαρίστε τα ασημένια σας κοσμήματα

Όταν τα ασημένια αντικείμενα και κοσμήματά σας πάψουν να λάμπουν και αρχίζουν να μαυρίζουν, τότε επαναφέρετέ τα στην αρχική τους κατάσταση με μαγειρική σόδα. Φτιάξτε ένα διάλυμα με 3 κ.σ. μαγειρική σόδα και 1 κ.σ. νερό. Απλώστε το με ένα πανί και αρχίστε να τρίβετε με τα δάχτυλα σας την επιφάνεια του κοσμήματος μέχρι να καθαρίσει. 

Καταπολεμήστε οσμές από τον κάδο σκουπιδιών

Πολλές φορές ο κάδος των σκουπιδιών απορροφά άσχημες μυρωδιές από τα σκουπίδια σας με αποτέλεσμα να έχει μονίμως μια άσχημη μυρωδιά. Τοποθετήστε μαγειρική σόδα στον πάτο του κάδου και από πάνω την σακούλα για τα σκουπίδια και αφήστε τη σόδα να δράσει και να εξαφανίσει την άσχημη μυρωδιά του κάδου. 

Καθαρίστε τις σχάρες σας

Έπειτα από ένα μπάρμπεκιου είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις σχάρες σας. Πασπαλίστε μαγειρική σόδα πάνω στη σχάρα και τα σκεύη που χρησιμοποιήσατε και αφήστε την για 10 λεπτά να δράσει. Στη συνέχεια πάρτε μια βούρτσα καθαρισμού και τρίψτε με αυτήν τις σχάρες σας. Πολύ σύντομα θα τις δείτε να μοιάζουν πάλι σαν καινούριες.