Χωρίς την σημαία της Ε.Ε εμφανίστηκε ο Ρέντσι σε διάγγελμα του

Pluralism / Νοε 14, 2016

Αίσθηση προκάλεσε η εμφάνιση του Ματέο Ρέντσι σε διαδικτυακό ιστότοπο ενόψει του δημοψηφίσματος που θα λάβει χώρα στην γειτονική Ιταλία στις 4 Δεκεμβρίου και αφορά θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προωθούνται από την κυβέρνηση του.

Στη  διαδικτυακή συζήτηση με τους πολίτες στο φόντο υπήρχαν μόνον έξι ιταλικές σημαίες και καμία σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Φαίνεται ότι με τη συμβουλή του γκουρού Τζιμ Μεσίνα, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αφαιρέσει την ευρωπαϊκή σημαία και να αφήσει μόνο την ιταλική», σχολίασε ο πρόεδρος της περιφέρειας της Τοσκάνης Ενρίκο Ρόσι. 

Το δημοψήφισμα αφορά τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί ο Ρέντσι, αλλά στην πράξη έχει μετατραπεί σε μέτρηση δημοφιλίας του ίδιου του πρωθυπουργού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απογοητεύσει την Ιταλία, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα αντιδημοφιλή αυτήν τη στιγμή στην Ιταλία είναι ίσως και ο κύριος λόγος αυτός που ο Ρέντσι επέλεξε να μην την εμφανίσει, δίνοντας έμφαση στον πατριωτισμό .

«Ας το παραδεχθούμε, αυτή τη στιγμή η Ένωση και το σύμβολό της διέρχονται περίοδο χαμηλής δημοτικότητας», σημείωσε η εφημερίδα Il Tempo, καταγράφοντας τις απαντήσεις στη δημοσίευση του Ρόσι.«Πρόεδρε, όταν η Ευρώπη γίνεται των αγορών και όχι των λαών, αυτό είναι το αποτέλεσμα», έγραψε σχολιαστής. «Μετά αποκαλείτε λαϊκιστή τον Γκρίλο;», ρώτησε αναγνώστρια. «Εύχομαι στις 4 Δεκεμβρίου η Ιταλία να απαλλαγεί από σας!».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!