Χαμός με το e-Λιανικό: Πενταπλασιάστηκαν οι αιτήσεις μέσα σε λίγες ημέρες - Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι - www.enikos.gr

Pluralism / Μαρ 16, 2021 - Πηγή: enikos

Χαμός με το e-Λιανικό: Πενταπλασιάστηκαν οι αιτήσεις μέσα σε λίγες ημέρες - Οι αιτήσεις και οι δικαιούχοι

11:08 11:08

Οικονομία

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι να λήξει η προθεσμία αιτήσεων για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος, δηλαδή e-shop , με τη... χορηγία του Κράτους: Κάθε βδομάδα που περνά το ενδιαφέρον για την επιδότηση των 5.000 ευρώ γίνεται ολοένα και πιο έντονο από τους επαγγελματίες του λιανικού εμπορίου. Είναι ενδεικτικό ότι το πρώτο διάστημα οι αιτήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 30 την ημέρα και τώρα έχουν εκτοξευτεί στις 170 ημερησίως.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Ένδυση και υπόδηση διεκδικούν τα πρωτεία ανάμεσα στους επαγγελματίες που έως τώρα έχουν σπεύσει να διεκδικήσουν την επιδότηση των 5.000 ευρώ για να «στήσουν» το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα, μέσω του προγράμματος e- Λιανικό . Άλλωστε, η έξαρση των κρουσμάτων καθιστά αβέβαιο το πότε θα ανεβάσει ξανά ρολά το λιανεμπόριο και έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν σωσίβιο στα ψηφιακά κανάλια πωλήσεων: Ήδη 4.658 επαγγελματίες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να εξασφαλίσουν επιδοτήσεις που συνολικά αγγίζουν τα 14,7 εκατ. ευρώ για να στήσουν το δικό τους e-shop. Από αυτόν τον αριθμό, οριστική αίτηση υπέβαλαν 1.065 επιχειρήσεις που θα «μοιραστούν» επιδότηση σχεδόν 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!