Το Θησείο που έχουμε αγαπήσει..τις Δευτέρες και τις Κυριακές

Pluralism / Ιαν 04, 2018

Γράφει η Λάνου Δέσποινα

 

Μία από τις ωραιότερες βόλτες, που απολαμβάνουμε στη « γκρίζα  » Αθήνα είναι αυτή στο Θησείο.  Είτε από το Σύνταγμα, είτε από το Μοναστηράκι είναι σαν όλοι δρόμοι να οδηγούν στο Θησείο. Η βόλτα πάνω από την Αρχαία Αγορά σε συνδιασμό με την μοντέρνα Αθήνα, αλλά και τα παραδοσιακά μαγαζιά αποτελεί ένα κράμα μαγευτικών εικόνων

.Αποτέλεσμα εικόνας για θησειο

Ας ξεκινήσουμε, όμως να να κάνουμε μία ιστορική διαδρομή σε σχέση με το Θησείο..

Κατ' αρχάς δεν λεγόταν πάντα Θησείο, αλλά Αλώνια μέχρι και τα πρώτα χρόνια της ανεξάρτητης Αθήνας, μάλιστα υπήρχαν, όντως αλώνια στην πλατεία έξω από τον ηλεκτρικό. 

Αποτέλεσμα εικόνας για θησειο

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Θησείου είναι  το « Θησείο » ή πιο σωστά  το « Ηφαίστειο »ο ναός του Ηφαίστου, αλλά  και η Στοά της Αττάλου, όπου υπογράφηκε η συνθήκη διεύρυνσης της Ε.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για θησειο

Σήμερα το Θησείο  αποτελεί  αγαπημένη απόδραση τόσο των Αθηναίων, όσο και των επισκεπτών της πρωτεύουσας. Η ιδιομορφία της περιοχής, αλλά και των διπλανών περιοχών Πλάκα, Μοναστηράκι συνίσταται στο  πως από την καρδιά της Αθήνας «ξεπηδούν» οι πιο όμορφες εικόνες. Ο λαμπρός πολιτισμός της Αρχαίας Ελλάδας με την πολιτιστική κληρονομιά είναι έκδηλος, ενώ το καταπράσινο τοπίο και τα πλακόστρωτα πεζοδρόμια σου  μεταδίδουν μία άλλη διάθεση.

Είναι και κάτι άλλο που κάνει το Θησείο και την πορεία προς αυτό ξεχωριστό : είναι ότι παρά το γεγονός πως είναι γεμάτο μαγαζιά, καφετέριες, μπαρ μπορεί και κρατάει ακόμη το στοιχείο της παράδοσης. Υπάρχουν πολλά σημεία, που μας θυμίζουν Αθήνα δεκαετίας του '60, κάτι από εκείνες τις ασπρόμαυρες ταινίες που βλέπουμε στην τηλεόραση.

Αποτέλεσμα εικόνας για θησειο

Μία πρωινή ή νυχτερινή βόλτα είναι αρκετή για να σου αλλάξουν τη διάθεση.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!