Το « φαινόμενο » Παρίσι

Pluralism / Φεβ 16, 2017

«Αν δείτε τον κόσμο σαν μια πυραμίδα, τότε σίγουρα στην κορυφή της πρέπει να τοποθετήσετε το Παρίσι», έγραψε ο Χεμινγουέι το 1930.

Το Παρίσι είναι ένας αγαπημένος προορισμός και πάντα κλασικός, θεωρείται κάπως δεδομένο ότι όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας το επισκεφτήκαμε. Ας κάνουμε, όμως μαζί μια βόλτα στο Παρίσι μιας και τα Χριστούγεννα έχουν αρχίσει, ήδη, να φαίνονται πιο κοντινά.

Παρίσι η πόλη του φωτός και μία από τις πιο ιστορικές πόλεις σε όλην την Ευρώπη, που είναι σημείο αναφοράς για την εξέλιξη ολόκληρης της Ευρώπης. Το Παρίσι είναι ένα συνονθύλευμα του παλιού και του καινούργιου, της λαμπρής του ιστορίας , αλλά και του σύγχρονου κόσμου. Νυχτερινή ζωή, εστιατόρια, βιτρίνες, γαλλικό κρασί και στυλ χαρακτηρίζουν την πόλη των Παρισίων.

Κάτι που κάνει ξεχωριστό το Παρίσι είναι , ότι χτίστηκε για να είναι πρωτεύουσα μετά την Γαλλική Επανάσταση σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Μποέμ, σύγχρονο, κλασικό, ρομαντικό, φινετσάτο, ακριβό όλα τα συνδυάζει η γαλλική πρωτεύουσα. Ο Πύργος του Άιφελ, η Παναγία των Παρισίων, η Λεωφόρος των Ηλύσιων Πεδίων, το Μουσείο του Λούβρου, ο Κήπος του Λουξεμβούργου, το Μουσείο Ορσέ, Σηκουάνας. Είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφτεί κανείς στο Παρίσι.

Το Παρίσι είναι κάτι παραπάνω από μία ακόμη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, έχει μία ιδιαίτερη αύρα και ένα συναίσθημα ρομαντισμού, το σκηνικό του θυμίζει ασπρόμαυρες καρτ ποστάλ, είναι λες και είναι βγαλμένο από παραμύθι. Τα σοκάκια του με την απαλή μουσική σε μεταφέρουν σε έναν άλλο σκηνικό, υπερβατικό. 

Όσον αφορά το φαγητό και τη διασκέδαση:

Σαλιγκάρια μπουργινόν, φουά γκρα, φιλέτο café de Paris και κασουλέ  μους σοκολάτας, μακαρόν ή ταρτ τατέν είναι οι πιο φημισμένες προτάσεις για φαγητό. Επίσης, δοκιμάστε  ratatouille και μια μπουγιαμπέσα, μια ποικιλία γαλλικών τυριών,  γαλλικό κρασί .Η διασκέδαση είναι παντού στο Παρίσι, αναλόγως τη διάθεση σας επιλέγετε.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!