Τί συμβαίνει με τον Leonardo Dicaprio;

Pluralism / Οκτ 18, 2016

Στο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MDB φέρεται να εμπλέκεται ο Leonardo DiCaprio.

Το συγκεκριμένο σκάνδαλο – 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων - θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως σε σχέση με το δημόσιο. Ένας ξένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε χρήματα του κρατικού επενδυτικού ταμείου 1MD προκειμένου να εξασφαλίσει μία επίσκεψη στον Λευκό Οίκο για τους συγγενείς του πρωθυπουργού της Μαλαισίας.

Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φέρεται να χρησιμοποίησε εκατομμύρια δολάρια από το συγκεκριμένο ταμείο για την παραγωγή της ταινίας «Ο Λύκος της Wall Street» στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Το ελβετικό φιλανθρωπικό ίδρυμα Bruno Manser Fund εισηγήθηκε ο ηθοποιός να χάσει την τιμητική θέση ως Αγγελιοφόρος της Ειρήνης. ''Αν ο DiCaprio είναι απρόθυμος να ομολογήσει, θα του ζητήσω να παραιτηθεί γιατί στερείται αξιοπιστίας για έναν τόσο σημαντικό ρόλο'' δήλωσε ο διευθυντής Lukas Straumann.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκίνησε τις έρευνες, όσον αφορά την χρήση των χρημάτων και συγκεκριμένα εάν υπήρξαν αγορές πολυτελών κατοικιών σε Αμερική και Ευρώπη, τυχερά παιχνίδια και πανάκριβα έργα τέχνης όσο και στην παραγωγή της ταινίας ''Ο Λύκος της Wall Street''. Τα χρήματα τα έλαβε από τον επιχειρηματία Jho Low, που είναι πρώην συνεργάτης του ηθοποιού.

Ολά αυτά συμβαίνουν λίγες ημέρες πριν την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ του ηθοποιού για την κλιματική αλλαγή , ενώ ο ίδιος
ορίστηκε το 2014 από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν Αγγελιοφόρος της Ειρήνης.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!