Συνεχίζεται η αναζήτηση γηπέδου για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Έλενα Δημητρίου / Ιαν 24, 2017

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το κύριο θέμα προς συζήτηση στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ αποτελεί η απόφαση για το που θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου. Οι δύο φιναλίστ (Παναθηναϊκός- Άρης) δεν έχουν καταλήξει ακόμα ούτε σε γήπεδο, αλλά ούτε και σε περιοχή.

  Έχουν ειπωθεί πολλές προτάσεις, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε καμία μέχρι τώρα. Αρχικά, είναι αρκετά δύσκολο να γίνει σε Πάτρα, Ξάνθη και Κοζάνη, αφού εκείνο το χρονικό διάστημα διεξάγονται γιορτές καρναβαλιού και είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί η ασφάλεια από τις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις. Ούτε επίσης η περίπτωση του Ηρακλείου ισχύει αφού οι άνθρωποι του Άρη είναι αρνητικοί διότι η μετακίνηση και για τους οπαδούς θα είναι πολύ δύσκολη.

  Οι «κίτρινοι» πρότειναν να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου στη Βόρεια Ελλάδα με τους «πράσινους» να βλέπουν θετικά αυτήν την προοπτική. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός πρότεινε επίσης και το κλειστό «Νίκος Γκάλης». Η απάντηση των κίτρινων δεν ήταν αρνητική, με την προϋπόθεση όμως να διατεθούν τα εισιτήρια ισότιμα. Όμως προκύπτει το πρόβλημα πως την ίδια ημερομηνία (19/2) στο ΟΑΚΑ διεξάγεται και το ποδοσφαιρικό ντέρμπι ΑΕΚ – Ολυμπιακός.

  Με λίγα λόγια, αφού οι δύο ομάδες δεν κατέληξαν σε ομόφωνη απάντηση, η Ελληνική Ομοσπονδία κάλεσε σε σύσκεψη τον Παναθηναϊκό και τον Άρη στα γραφεία της την Πέμπτη το μεσημέρι (26/1) για να παρθεί μια απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΕΟΚ προσκάλεσε τις διοικήσεις των φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου Ανδρών, Παναθηναϊκός – Άρης, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Πέμπτης (26/1), προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν στον τελικό της 19ης Φεβρουαρίου".

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!