Σούρπης: « Οποιοσδήποτε άλλος σύλλογος θα διαλυόταν, Ο Παναθηναϊκός όχι!»

Έλενα Δημητρίου / Οκτ 07, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και πρώην πρόεδρος παλαίμαχων του Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Σούρπης, έδωσε συνέντευξη στην ιστοσελίδα sportdog.gr και μίλησε για τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας της καρδιάς του και πρότεινε, κατά τη γνώμη του, λύσεις οι οποίες θα βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να ανέβει ξανά στην κορυφή.

Μεταξύ άλλων μάλιστα είπε:

«Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι διττό: Από τη μία υπάρχει το οικονομικό σκέλος και από την άλλη η έλλειψη γνώσης πάνω στο ποδόσφαιρο. Το κακό με εμάς τους παλαίμαχους είναι ότι ναι μεν έχουμε τη γνώση, αλλά όχι τα χρήματα. Επομένως είναι μάταιη η κατάσταση. Είναι πολύ καλός ο κύριος που βρίσκεται τώρα στον Παναθηναϊκό, αναφέρομαι στον κύριο Αλαφούζο, αλλά δεν γνωρίζει το αντικείμενο. Αν έφτιαχνε ένα συμβούλιο από ανθρώπους που γνωρίζουν από ποδόσφαιρο, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Γιατί ο Αλαφούζος είναι κύριος, αλλά δεν μπορείς να μάθεις ποδόσφαιρο επειδή έχεις χρήματα. Δεν φτάνει αυτό. Είναι πολύ δύσκολο το αντικείμενο. Ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή διαθέτει ομάδα δεύτερης κατηγορίας και όχι για να πάρει το πρωτάθλημα στην πρώτη. Παίρνει παίκτες από το πανέρι κι εκείνους που τους πληρώνει για καλούς, δεν είναι καλοί. Για να γίνεις πρωταθλητής, πρέπει να γνωρίζεις το αντικείμενο»

Αναλυτικά και η υπόλοιπη συνέντευξη:

Είστε πολλά χρόνια κοντά στον Παναθηναϊκό, τι θεωρείτε ότι χρειάζεται η ομάδα για να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον για εκείνη;

«Η ομάδα χρειάζεται έναν άνθρωπο με χρήματα και ένα συμβούλιο που να ξέρει πώς "να παίξει μπάλα". Αν εμείς οι παλαίμαχοι είχαμε την οικονομική δυνατότητα, θα είχαμε φτάσει την ομάδα στα αστέρια. Χρειάζεται ένα "πάντρεμα", λοιπόν, στη γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο και στα χρήματα».

Κάποιος παλιός παράγοντας της ομάδας θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι η λύση; Προκειμένου να διαθέτει χρήματα αλλά και πείρα-γνώση του ποδοσφαίρου. Πρόσφατα, μάλιστα, συνδέθηκε ξανά η οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και ο Νικόλας Πατέρας με τον Παναθηναϊκό.

«Αν επέστρεφε ο φίλος μου, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, θα μπορούσε ακόμα και με τη φωτογραφία του να μας εμπνεύσει. Αυτό θα ήταν η καλύτερη δυνατή λύση και θεωρώ ότι μέσα σε 1-2 χρόνια θα μπορούσαμε να βρεθούμε μέσα στις 3-4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Γιατί θα υπήρχε και η γνώση γύρω από το ποδόσφαιρο και τα χρήματα».

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε ότι οι Ουζουνίδης και Σαραβάκος έδωσαν από την τσέπη τους ένα βοήθημα στους απλήρωτους υπαλλήλους της ΠΑΕ. Πώς το σχολιάζετε;

«Δεν θέλω να το σχολιάσω γιατί θα αρρωστήσω».

Σε άλλα θέματα επικαιρότητας, ο Στάθης Ταυλαρίδης έκανε καταγγελία στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ζητάει αφαίρεση τριών βαθμών, λόγω χρέους προς το πρόσωπό του. Την ίδια ώρα που η ομάδα βρήκε άκρη για το ίδιο θέμα με τους Λέτο, Τελάντερ, ακόμα και με τον Εσιέν.

«Υπάρχουν άνθρωποι και άνθρωποι, άλλοι μπορούν να κάνουν υπομονή και άλλοι όχι. Αν ήμουν εγώ ή ο Αριστείδης Καμάρας για παράδειγμα, δεν θα το κάναμε ποτέ αυτό στον Παναθηναϊκό. Θα λέγαμε "σας τα χαρίζουμε". Κι αν είχαμε κάτι να περισσεύει, θα βάζαμε κιόλας στην ομάδα από πάνω».

Κλείνοντας, πείτε μου πώς αισθάνεστε που ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει φτάσει στο πάρα πέντε της καταστροφής; Έχετε ζήσει τον σύλλογο σε κορυφαίες στιγμές του.

«Στη ζωή υπάρχουν κύκλοι. Τώρα είμαστε στον πάτο. Νομίζω ότι αυτός ο πολύ μεγάλος σύλλογος δεν θα κινδυνέψει να διαλυθεί. Οποιοσδήποτε άλλος σύλλογος θα διαλυόταν, ο Παναθηναϊκός όχι. Ελπίζω να μην διαψευστώ και να πάνε όλα καλά».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!