Πυρ και μανία Ερντογάν με την Γερμανία

Pluralism / Απρ 22, 2018 - Πηγή: enikos
Viral: (Video): "Αλήθειες με τη Ζήνα" - 4.6.2020

Απειλές κατά της Γερμανίας εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαιτίας της καθυστέρησης  στην αναχώρηση της αντιπροέδρου της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Αϊσέ Νούρ Μπαχτσεκαπιλί από το αεροδρόμιο της Κολωνίας λόγω προβλήματος στο διαβατήριο της.

«Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες, αλλά αναγκάζεται την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα» είπε οργισμένος ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος απείλησε με αντίποινα το Βερολίνο εάν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου που εμπλέκονται στο επεισόδιο δεν κληθούν για εξηγήσεις. Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες.Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους».

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης έχασε το διπλωματικό της διαβατήριο στη Γερμανία και έλαβε ένα προσωρινό από το τουρκικό προξενείο στην Κολωνία. Η αστυνομία, όμως, δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει με αυτό το έγγραφο με αποτέλεσμα να κρατηθεί για μερικές ώρες στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου. 

«Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο, παρότι τους είπα ότι είμαι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής εκείνοι μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι τους είπαμε ότι θα χάναμε το αεροπλάνο. Ήμουν έξαλλη. “Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια Ε.Ε τους φώναξα και αυτοί μου είπαν να σωπάσω», δήλωσε η Μπαχτσεκαπιλί με την τουρκική βουλή να καταδικάζει  το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Spiegel

 Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!