Πανσέληνος: Μύθοι και Αλήθειες

Pluralism / Ιαν 31, 2018

Πανσέληνος.. ίσως είναι το μοναδικό φυσικό φαινόμενο που είναι συνδεδεμένο με τόσες δεισιδαιμονίες  τόσα δεινά και όχι μόνο. Η πανσέληνος αποτελεί ύμνο στον έρωτα και στην αγάπη, ο ρομαντισμός ξεδιπλώνεται , όπως φαίνεται άλλωστε και από πολλούς στίχους τραγουδιών και ποιημάτων.

Η πανσέληνος για τους περισσότερους πολιτισμούς συνιστά έκφραση του μυστικισμού και της μαγείας και έχει συσχέτιση τόσο με τη γυναικεία φύση, όσο και με ανεξήγητα φυσικά φαινόμενα. Η επίδραση από την πανσέληνο πάνω στον άνθρωπο αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο των λαϊκών παραδόσεων. Οι ιστορίες είναι συνυφασμένες με απόκοσμα πλάσματα, ξωτικά , νεράιδες, μάγισσες και μεταμορφώσεις.

Πέραν του μυθικού...

Λέγεται πως κατά τη διάρκεια της πανσελήνου αυξάνονται τα ποσοστά βίας, αλλά υπάρχει και σύνδεση με την έκφραση ακραίου συναισθηματισμού. Επίσης, σύμφωνα με τη λαογραφία υπάρχουν δουλειές που πρέπει να αποφεύγονται όταν το φεγγάρι είναι ολόγιομο.

Αλήθειες, μύθοι, παραμύθια δεν έχει και πολλή σημασία, όπως και να 'χει για τους περισσότερους η πανσέληνος είναι ένα όμορφο θέαμα ειδικά για τους πιο ρομαντικούς. Συνεπώς, απολαύστε την!

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!