Παναθηναϊκό μεγαλείο στο ΟΑΚΑ!

Έλενα Δημητρίου / Μαρ 31, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Έπειτα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, μέσα σε μια παθιασμένη ατμόσφαιρα, σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός νίκησε τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην παράταση με σκορ 85-80 και ως τέταρτος πλέον οδεύει προς το Final-4.

  Ο αποψινός αγώνας φάνηκε από τα πρώτα κιόλας λεπτά μια μάχη που νικητής όμως αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι πράσινοι σκόραραν από τα πρώτα δευτερόλεπτα με τον Νίκολς, αλλά οι φιλοξενούμενοι γρήγορα πέρασαν στην αντεπίθεση (2-5). Σε ολόκληρο το πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την πρώτη περίοδο να λήγει 20-17.

  Στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Σίνγκλετον έδωσε ανάσα στους πράσινους με τρίποντό του, αυξάνοντας σε 6 πόντους τη διαφορά. Οι Ρώσοι επανήλθαν γρήγορα και μέσα από ενέργειες των Τζάκσον και Χίγκινς κάνοντας το 23-22. Στο 18’ το σκορ, έπειτα από 15 πόντους των Ρίβερς και Τζέιμς, ήταν στο 43-40. Στη συνέχεια, ο Καλάθης κατάφερε να ξεσηκώσει το ΟΑΚΑ με ένα απίστευτο buzzer beater τρίποντο διαμορφώνοντας το τελικό 45-40 του πρώτου ημιχρόνου.

  Δεν άρχισε καλά όμως το δεύτερο ημίχρονο για τον Παναθηναϊκό, καθώς στα δύο πρώτα λεπτά δεν κατάφερε να πετύχει κάποιον πόντο και βοήθησε έτσι τη ΤΣΣΚΑ να μειώσει σε 45-44 στο 22’. Οι πράσινοι άρχισαν να βρίσκουν τους ρυθμούς τους στο 25’ και κατάφεραν να αυξήσουν τη διαφορά σε 53-48 στο 26’. Ο Παππάς με τρεις πόντους έκανε το 58-55 για το τρίτο δεκάλεπτο.

  Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε θρίλερ και για τις δύο ομάδες, αφού το σκορ ήταν διαδοχικό σε όλη τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου. Ο Καλάθης με 2/2 στις βολές έφερε το ματς στα ίσα με σκορ 73-73, οδηγώντας τον στην παράταση.

  Ο Καλάθης άνοιξε το σκορ στην παράταση με δίποντό του στο 41’ (75-73) αλλά ο Χίγκινς ισοφάρισε αμέσως μετά με 2/2 στις βολές. Έως ότου το χρονόμετρο να δείξει δύο λεπτά πριν τη λήξη οι δύο ομάδες πορεύονταν μαζί στο σκορ. Ο Ρίβερς σε εκείνο το σημείο, ως σωτήρας για τους πράσινους, πέτυχε τρίποντο και έδωσε προβάδισμα 4 πόντων στον Παναθηναϊκό. Ο αγώνας έληξε με σκορ 85-80.

  Το ΟΑΚΑ μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο «καυτή» έδρα της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποίησε τον νόμο του ΟΑΚΑ και πήρε μια άλλη μια νίκη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός έχει χάσει μόλις μια φορά σε ευρωπαϊκή κλίμακα φέτος στην έδρα του.

  Επιπλέον η Ρεάλ έκανε δώρο στον Παναθηναϊκό με τη νίκη της κόντρα στην Φενέρμπαχτσε.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!