Παναθηναϊκή ψυχή... στο 93'

Έλενα Δημητρίου / Οκτ 16, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Ο Παναθηναϊκός απόψε σημείωσε άλλη μια νίκη στη Λεωφόρο κόντρα σε όλους και σε όλα και δεν άφησε περιθώρια στη Λάρισα την οποία και νίκησε με 2-1 χάρη στο σωτήριο γκολ του Όσκαρ Χίλιεμαρκ στο 93ο λεπτό.

  Οι πράσινοι απόψε έδωσαν μάχη στον αγωνιστικό χώρο, αφού αρκετές αποφάσεις της διαιτησίας έδρασαν εις βάρος της ομάδας. Εκπληκτικός ήταν για άλλη μια φορά και ο κόσμος που στάθηκε στο πλευρό του Παναθηναϊκού, στηρίζοντας τον με την παρουσία και την φωνή του.

  Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έπαιξε με σύστημα 4-3-3 με Βλαχοδήμο στο τέρμα, Χουλτ αριστερά και Κουλιμπαλί δεξιά ενώ στο κέντρο της άμυνας μπήκαν οι Κολοβέτσιος και Μολέδο. Ο άξονας καλύφθηκε από τους Χίλιεμαρκ, Κουρμπέλη και Σιλά, Βιγιαφάνες στα δεξιά, Λουντ στα αριστερά και ψηλά ο Μολίνς.

  Οι γηπεδούχοι έψαχναν απεγνωσμένοι τρόπους για να ρίξουν τη μπάλα στο τέρμα. Η ευκαιρία όμως ήρθε στο 49ο λεπτό όταν μετά από κόρνερ του Χίλιεμαρκ, οι Μολίνς και Ρέτζας διεκδίκησαν τη μπάλα, με τον τελευταίο να ρίχνει στο έδαφος τον πρώτο και να υπάρχει πέναλτι για τους πράσινους. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Βιγιαφάνες, με τη μπάλα να βρίσκει στα δίχτυα και το σκορ να ανοίγει υπέρ του Παναθηναϊκού στο 50ο λεπτό.

  Στο 79’ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από τον Λεοζίνιο, ο Περόνε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά σημειώνοντας έτσι το 1-1.

  Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα έμελλε να έχει… εκπλήξεις για τον Παναθηναϊκό όταν ξαφνικά η ομάδα των πράσινων έμεινε μόλις με εννιά παίκτες αφού στο 84’ ο Όμρι Άλτμαν δέχθηκε κόκκινη κάρτα, καθώς πέτυχε στο κεφάλι τον Ντέλετιτς.

  Παρά τις αντίξοες συνθήκες για τον Παναθηναϊκό, οι πράσινοι κατάφεραν να βρουν τη λύση στο πρόσωπο του Όσκαρ Χίλιεμαρκ στο 93ο λεπτό, ο οποίος διαμόρφωσε και το τελικό 2-1 χαρίζοντας στην ομάδα του τη δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!