Ο Στέλιος Μάινας στο enikos.gr: Δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή και ο πολιτισμός λόγω κορονοϊού - www.enikos.gr

Pluralism / Σεπ 19, 2020 - Πηγή: enikos

Ο Στέλιος Μάινας στο enikos.gr: Δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή και ο πολιτισμός λόγω κορονοϊού

12:55 12:55

Κοινωνία

του Κώστα Τέο

«Είναι παρήγορο το γεγονός ότι δεν κλείνουν τα θέατρα μετά τα έκτακτα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή η Κυβέρνηση για την Αττική», δήλωσε στο enikos.gr ο επιτυχημένος και δημοφιλής ηθοποιός, Στέλιος Μάινας, ο οποίος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κυβερνητική απόφαση για τις συναυλίες . «Βέβαια δεν μπορώ να παραβλέψω την απόφαση που πάρθηκε για τις συναυλίες, διότι όλοι οι καλλιτέχνες ανήκουμε στο ίδιο μετερίζι», επισήμανε ο κ. Μάινας .

«Στις συναυλίες, απλά, το πρόβλημα είναι το καθιστικό, όμως και εκεί θα μπορούσε να βρεθεί λύση, προκειμένου να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και όροι για να συνεχίζονται κανονικά», είπε ακόμη ο αγαπημένος Έλληνας ηθοποιός.

«Δίχως αμφιβολία με την απόφαση που πάρθηκε έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα οι μουσικοί που το τελευταίο εξάμηνο έχουν πληγεί με τα μέτρα», επισήμανε και πρόσθεσε: «Δυστυχώς με την ασύμμετρη απειλή του κορονοϊού έχουν απαξιωθεί τραγουδιστές και μουσικοί, διότι εργάζονται σε γεγονότα που η προσέλευση είναι μαζική».

Όσο για το τι πρέπει να κάνει η Πολιτεία ειδικά για τους καλλιτέχνες στην εποχή του κορονοϊού, ο κ. Μάινας ήταν ξεκάθαρος. «Σαφέστατα προηγείται η ασφάλεια και η Δημόσια Υγεία, αλλά δεν πρέπει οι άνθρωποι να χάσουν τις δουλειές τους», είπε ο αγαπημένος ηθοποιός.

«Πρέπει η Πολιτεία να βρει τον τρόπο να βοηθήσει τον κλάδο, διότι γι' αυτόν τον λόγο ο πολίτης έχει κυβέρνηση. Η Πολιτεία δεν είναι «ο μπαμπάς μας και η μαμά μας», αλλά σ' αυτή την κατάσταση με τον ιό πρέπει να βρει τη φόρμουλα να βρεθεί δίπλα στους καλλιτέχνες που είναι εργαζόμενοι και μην ξεχνάμε ότι πολλοί είναι ωρομίσθιοι», υπογράμμισε.

«Έχω φίλους μουσικούς που τώρα έχουν πρόβλημα επιβίωσης, το ίδιο και οι ηθοποιοί, το ίδιο πολλοί καλλιτέχνες που από τον Μάρτιο βλέπουν λόγω μέτρων ο κλάδος να έχει δεχθεί πλήγμα», επισήμανε.

«Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή και ο πολιτισμός λόγω κορονοϊού. Σίγουρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να ακολουθούμε όλα όσα αναφέρουν οι επιστήμονες, αλλά θα πρέπει να ζούμε», κατέληξε ο κ. Μάινας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!