Οργή προκαλεί η βόλτα του Τραμπ - Zougla

Pluralism / Οκτ 05, 2020 - Πηγή: zougla

Οργή προκαλεί η βόλτα του Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 07:59

Έκπληξη στους εκατοντάδες υποστηρικτές του έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και δύο μέρες έξω από το νοσοκομείο Walter Reed, όπου νοσηλεύεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, για να του συμπαρασταθούν. Ο ίδιος, αφού ανάρτησε βίντεο στο Τwitter στο οποίο ευχαριστούσε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για τη δουλειά που έχουν κάνει, υποσχέθηκε μια μεγάλη έκπληξη σε όσους έχουν συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο.

Στο βίντεο έκανε λόγο για ένα… πολύ ενδιαφέρον ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου έμαθε πολλά για τον κορωνοϊό.

 

«Έμαθα πολλά πηγαίνοντας στο σχολείο. Αυτό είναι το αληθινό σχολείο. Δεν είναι σαν τα άλλα σχολεία που διαβάζεις βιβλία. Το καταλαβαίνω. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Θα σας πω περισσότερα γι' αυτό. Στο μεσοδιάστημα, αγαπάμε τις ΗΠΑ» λέει μεταξύ άλλων.

Όσο για την έκπληξη, διευκρίνισε πως «δεν λέω σε κανέναν εκτός από εσάς, αλλά πρόκειται να κάνω μια μικρή έκπληξη. Ίσως, λοιπόν, να φτάσω εκεί πριν με δείτε...» κατέληξε.

Λίγο αργότερα βγήκε έξω από το Στρατιωτικό Ιατρικό Κέντρο, μέσα σε ένα πολυτελές αυτοκίνητο, φορώντας μάσκα και κουστούμι και χαιρετούσε όσους βρίσκονταν εκεί.

 

«Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε μια σύντομη βόλτα με μοτοσικλέτα της τελευταίας στιγμής για να χαιρετήσει τους υποστηρικτές του που βρίσκονται έξω (από το νοσοκομείο) και τώρα επέστρεψε στην Προεδρική Σουίτα μέσα στο Walter Reed» δήλωσε ο υπεύθυνος Τύπου του Λευκού Οίκου.

 

«Έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπους για να παίξει θέατρο»

Πολλοί ήταν οι γιατροί που αντέδρασαν αρνητικά στην απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ να βγει από το νοσοκομείο.

«Κάθε άτομο στο όχημα κατά τη διάρκεια αυτής της εντελώς περιττής προεδρικής βόλτας μόλις τώρα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες. Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για ένα πολιτικό θέατρο. Διατάχθηκαν από τον Τραμπ να θέσουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για ένα θέατρο. Αυτό είναι παραφροσύνη» έγραψε ο δρ Τζέιμς Π. Φίλιπς, παθολόγος στο Walter Reed.

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος Ιατρικής Δεοντολογίας και Πολιτικής της Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει τον COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

Μετά τη βόλτα με το θωρακισμένο προεδρικό όχημα, που είναι εξάλλου ερμητικά σφραγισμένο για την αποτροπή του κινδύνου επίθεσης με χημικό ή βιολογικό όπλο, ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε πως ο πρόεδρος επέστρεψε στην ειδική πτέρυγα του Walter Reed, όπου του προσφέρονται φροντίδες.

Θολό είναι το τοπίο, με μια επικοινωνιακή «μάχη» να μαίνεται τα τελευταία δύο 24ωρα σχετικά με την ασθένεια του Ντόναλντ Τραμπ. Οι πληροφορίες που προέρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι αντιφατικές.

Από τη μία το δικό του ιατρικό επιτελείο που εκτιμά ότι είναι θέμα ημερών να επανέλθει στον Λευκό Οίκο, από την άλλη τα δημοσιεύματα μεγάλων ειδησεογραφικών πρακτορείων που μιλούν για «κρίσιμα 24ωρα» και κάπου στη μέση ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος με διαδοχικά tweets δηλώνει πως είναι καλά, παρ΄ ότι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Walter Reed.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μόλις διαγνώστηκε θετικός, είχε αντιρρήσεις για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό CNN.

Το τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο πηγές από το περιβάλλον του προέδρου, σημειώνει πως, παρ΄ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βίωνε ήδη συμπτώματα και είχε ξεκινήσει πειραματική αγωγή, δεν επιθυμούσε να «νοσηλευτεί».

Οι σύμβουλοί του, υποστηρίζει το CNN, γνωρίζοντας τη διστακτικότητά του να εμφανιστεί δημοσίως σοβαρά άρρωστος, προσπάθησαν αρχικά να παρουσιάσουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν υγιής, ευδιάθετος και με ήπια συμπτώματα. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρώτα ανακοινωθέντα, ο πρόεδρος αισθανόταν απλώς ελαφριά κόπωση.

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής οι θεράποντες γιατροί άρχισαν να ανησυχούν για την πορεία της υγείας του και έκριναν πως θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν καλύτερα τις ζωτικές του λειτουργίες μέσα από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, όπου και νοσηλεύεται.

Φαίνεται μάλιστα πως ο χρόνος της διακομιδής του Ντόναλντ Τραμπ στο νοσοκομείο δεν ήταν τυχαίος. Οι σύμβουλοί του φρόντισαν αυτό να συμβεί αφότου έκλεισαν οι αγορές, προκειμένου να αποφύγουν μια αναταραχή στα χρηματιστήρια.

 «Ο Λευκός Οίκος είναι απολύτως αφοσιωμένος στην παροχή διαφάνειας και τακτικών ενημερώσεων για την κατάσταση της υγείας και την ανάρρωση του προέδρου» σημειώνει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουν Ντιρί.

Ωστόσο, το CNN επισημαίνει πως η ενημέρωση από τους υπεύθυνους ήταν πολλές φορές αποσπασματική, ενώ συχνά συνεργάτες του Λευκού Οίκου ενημερώνονται για την κατάσταση της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ από τα δημοσιεύματα του Τύπου.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Τραμπ

Χθες, Κυριακή, σε ανακοινωθέν της ιατρικής ομάδας του Αμερικανού προέδρου αναφέρθηκε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πως ανταποκρίνεται στη θεραπεία και πλέον δεν παραπονιέται για δυσκολία αναπνοής ενώ ο ίδιος είχε ήδη στείλει μήνυμα σε όλους τους Αμερικανούς μέσα από το νοσοκομείο να τηρούν τις αποστάσεις και να φορούν μάσκα.

Η ιατρική ομάδα που ανέλαβε τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, το απόγευμα της Κυριακής, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ανακοίνωσε ότι τα πάει εκπληκτικά, ανταποκρίνεται πολύ καλά και (όπως είπε η ομάδα), αν όλα συνεχίσουν να πηγαίνουν τόσο καλά, «θα ξεκινήσουμε διαδικασία ώστε να επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020, 08:32

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!