Ομιλία Τσίπρα : τα κυριότερα σημεία

Pluralism / Οκτ 23, 2016

Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό θέμα την εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.
Παρακάτω, διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του.

« Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη γεμάτη προκλήσεις με μια σειρά ανοικτά μέτωπα για την κοινωνία ,τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την Αριστερά και απαιτείται μια σειρά από μάχες που η έκβασή τους θα κρίνει την πορεία της χώρας τον 21ο αιώνα και τη θέση της Αριστεράς στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια».

« Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και οι συνέταιροί του δίνουν έναν λυσσαλέο αγώνα εναντίον μας. Παίζουν την τρίτη πράξη της λεγόμενης αριστερής παρένθεσης. Ξέρουν οι αντίπαλοί μας ότι είναι και η τελευταία».

« Η Ελλάδα δικαιούται, περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα της ευρωζώνης το συντομότερο δυνατόν, να ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ».

«Η στάση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη ο οποίος ενόσω ήταν στη κυβέρνηση είχε την άποψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών ότι το χρέος είναι βιώσιμο και δε χρειάζονται μέτρα παρά μόνο πιστοποιητικό βιωσιμότητας. Τώρα που είναι στην αντιπολίτευση υιοθετεί την άποψη του ΔΝΤ, ότι πιθανώς πρέπει να ανταλλάξουμε τη μείωση των πλεονασμάτων στο μέλλον με ακόμη περισσότερα μέτρα υιοθετώντας την άποψη ορισμένων εταίρων ότι το χρέος αποτελεί μοχλό εκβιασμού για την επιβολή προγραμμάτων λιτότητας στην Ελλάδα. Αυτή είναι λοιπόν η θέση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. Ο λαός δεν πρέπει να ξεχνά, πως χειρίστηκαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις τη κρίση, να μην έχει αυταπάτες για το τι θα συνέβαινε στη χώρα δίχως τη πολιτική αλλαγή του 2015 και κυρίως να μην ξεχνά τι θα συνέβαινε τώρα αν τη κρίσιμη διαπραγμάτευση για το χρέος την έκαναν οι ομοϊδεάτες του κ. Σόιμπλε».

« Το μεγαλύτερο μέτωπο στη μάχη κατά της διαπλοκής είναι το μέτωπο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το οποίο αφορά την ίδια την υπεράσπιση της Δημοκρατίας κράτους δικαίου ».

« Είναι ακραία ειρωνικό, αυτοί που έχουν κάνει επάγγελμα τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, που έχουν καταστρώσει μαζί με οργανωμένα συμφέροντα ένα όργιο παρεμβάσεων και τρομοκράτησης των δικαστών, να μας ασκούν κριτική, το πραγματικό διακύβευμα είναι αν σ' αυτό τον τόπο θα αποφασίζει το κοινοβούλιο και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οικονομικά συμφέροντα. Όποια και αν είναι η απόφαση του ΣτΕ δεσμευτική για την ελληνική κυβέρνηση».

« Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση υποχρεούται να σωπαίνει. Υποχρεούμαστε να έχουμε άποψη και δεν θα σωπάσουμε: Το καθεστώς μη αδειοδότησης όπως κατ' επανάληψη έχει κρίνει το ίδιο το ΣτΕ είναι αντισυνταγματικό ,η μάχη για να μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο είναι η μάχη μιας παράταξης και όχι ενός υπουργού ».

«Εμείς έχουμε άποψη και δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό και η παρέμβασή μας δίνει λύση σε ένα ανεπίτρεπτο πραξικόπημα για το οποίο ευθύνεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Η οικονομική ισχύς δεν μπορεί να δημιουργεί δίκαιο. Αν κάποιοι θέλουν να δουν ποιοι παρεμβαίνουν στη Δικαιοσύνη ας δουν τι είπε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή. Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης τις απειλές να τις απευθύνει στο κόμμα του. Την αριστερά δεν θα την τρομάξει το παιδί της Siemens και της διαπλοκής»

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!