Οικονομικές προτάσεις για το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Pluralism / Οκτ 16, 2018

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου σήμερα, αλλά το μυαλό μας είναι , ήδη, στο ερχόμενο 3ήμερο ( 28-29-30) Οκτωβρίου. Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία,λοιπόν, να οργανώσουμε μία εκδρομή. Ας  βάλουμε τα πράγματα , όμως σε μια σειρά. Χρειαζόμαστε να πάμε κάπου σχετικά κοντά, όσο γίνεται πιο οικονομικά για να περάσουμε ακόμη καλύτερα. Ας δούμε τι βρήκαμε:

 

1.  Αίγινα: ένας πολύ αγαπημένος προορισμός  ειδικά για τους κατοίκους της πρωτεύουσας για μια σειρά από λόγους . Είναι μια κοντινή απόσταση, έχει συχνά δρομολόγια, μπορεί κάποιος να πάει εύκολα & οικονομικά.  Μπορείτε να πάτε έστω και 2ημέρες και να χαλαρώσετε δίπλα στην θάλασσα.

2. Ναύπλιο: Το ιστορικό Ναύπλιο είναι επίσης ένας αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, μπορείτε να πάτε εύκολα με το αμάξι σας σε λιγότερο από 2 ώρες ή με το κλασικό τρόπο των ΚΤΕΛ. Στο Ναύπλιο  θα έχετε πολλές επιλογές και για το βράδυ, αλλά και την ευκαιρία να θαυμάσετε την αρχοντιά & την ομορφιά του.

 

3. Θεσσαλονίκη: οκ δεν είναι και ο πιο κοντινός προορισμός για έναν κάτοικο της Αθήνας, όμως είναι το 3ήμερο της 28ης Οκτωβρίου και δεν μπορούμε να μην την αναφέρουμε. Εάν λοιπόν έχετε όρεξη για παραπάνω διαδρομές, γιατί όχι; Ας μην ξεχνάμε ότι η νύφη του Θερμαΐκού έχει την τιμητική της. Ο πολιούχος της πόλης Άγιος Δημήτριος, αλλά και η επίτιμη παρέλαση της Ελλάδος λαμβάνει χώρα στη Θεσσαλονίκη . Βόλτες στον Λευκό Πύργο,αλλά και η φημισμένη νυχτερινή της ζωή σας περιμένει.Θα έχετε την ευκαιρία να γευτείτε πολίτικα και βυζαντινά φαγητά και θα μπορέσετε να απολαύσετε στην Θεσσαλονίκη, αλλά και να μάθετε παραπάνω πράγματα για την λαμπρή ιστορία της πόλης.

 

4.Αθήνα: Η Αθήνα μας, λοιπόν, για όλους εμάς που δεν έχουμε τη διάθεση να ταξιδέψουμε και προτιμάμε να μείνουμε στο σπίτι μας υπάρχουν εναλλακτικές.

Μια βόλτα στο Σούνιο για παράδειγμα ή απλά μια ολοήμερη εκδρομή στο κέντρο της πόλης που σίγουρα θα απολαύσουμε. Μοναστηράκι, Θησείο, Πλάκα , τα Αναφιώτικα έχουν πάντα την τιμητική τους και πάντα βρίσκονται  ψηλά στις προτιμήσεις μας.  Ο πεζόδρομος της Διονυσίου Αρεοπαγίτου,η  Ακρόπολη, ο Λόφος του Αρείου Πάγου,ο Λόφος του Φιλοπάππου, το Μετς, Ο πεζόδρομος του Απόστολου Παύλου, ο Λυκαβηττός. Είναι όλα πανέμορφα μέρη που μπορείτε να χαλαρώσετε να κάνετε  πεζοπορία και να τα συνδυάσετε με καλό φαγητό και όμορφη  παρέα.