Οδοιπορικό του BBC στην Ελλάδα και σκέψεις

Pluralism / Οκτ 25, 2016

Βλέποντας το εν λόγω βίντεο του BBC θεωρώ πως κάθε έλλογο ον βιώνει μια εξαιρετικά αμήχανη στιγμή. 
Στην Ελλάδα είναι σαν να ζούμε σε 2 παράλληλους κόσμους η οικονομική κρίση που όλοι συζητάμε γι' αυτήν και που μπορεί να επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τον καθένα ,αλλά και το « φαινόμενο του Ελληνάρα ». 

Σχολίαζει ο ανταποκριτής του ΒΒC « έχω ταξιδέψει στο Μπαγκλαντές ,αλλά οι συνθήκες διαβίωσης ήταν καλύτερες απ'ότι εδώ» και ειλικρινά σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή, όλες εκείνες τις ξενοφοβικές απόψεις  αλλά και την ανωτερότητα που πολλοί αισθάνονται και περιφρονούν a priori ανθρώπους. Παρακολουθώ την αγωνία εκείνων των ανθρώπων στην Ναυπηγοεπισκευαστική  στο Πέραμα τον μόχθο τους και την εργατιά τους και  με πιάνει δέος , πιστεύοντας πως πρόκειται για έναν σύγχρονο καθημερινό ήρωα. Συνεχίζεται, ωστόσο το ρεπορτάζ και ο δημοσιογράφος λέει:

« Δικαίως, θα έλεγε κανείς, ότι κάποιοι Έλληνες δεν τα πάνε καλά με τη λιτότητα, κάποιοι θα έλεγαν ότι ζουν απλά για το σήμερα και στη Θεσσαλονική αυτό θα σήμαινε να ξοδέψουν αλλόγιστα πολλά χρήματα για μόνο νυχτερινή έξοδο στα μπουζούκια». Αναρωτιέμαι, λοιπόν πως είναι δυνατόν η μία εικόνα με την άλλη να συνυπάρχουν στην ίδια χώρα. Βέβαια , αυτό που με λυπεί παραπάνω είναι ότι από τα πολλά αυτά χρήματα που ξοδευόνται στην νυχτερινή διασκέδαση και  δεν χρησιμοποιούνται για να απόπληρωθούν άλλες βασικές υποχρεώσεις, θεωρώντας πολλοί πως δεν έχουν καμία υποχρεώση στο κράτος, αλλά και ότι το κράτος είναι υποχρεωμένο απέναντι τους για κάποιο λόγο. Δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να μην διασκεδάζουμε. Αυτο που εννοώ είναι ότι δυστυχώς υπάρχει ένα κομμάτι της κοινωνίας που αρνείται να είναι εντάξει στις υποχρώσεις του με αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται ολόκληρη η Ελλάδα απ΄ αυτούς.

 

Δείτε το βίντεο του ALPHA:

 

 

 

 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!