Νίκη την σημαντικότερη ημέρα!

Έλενα Δημητρίου / Φεβ 03, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε σήμερα στην Κωνσταντινούπολη τη Γαλατάσαραϊ, της οποίας επικράτησε 84-79 και πήρε ένα μεγάλο διπλό μια πολύ σημαντική ημέρα για αυτόν!

  Σαν σήμερα πριν 109 χρόνια ιδρύθηκε ο μεγαλύτερος σύλλογος της Ελλάδας! Την ημέρα των γενεθλίων του, γιόρτασε λοιπόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με τον Τζέιμς πρωταγωνιστή για άλλη μία φορά.

   Ο τεχνικός των πράσινων, Τσάβι Πασκουάλ, δήλωσε πως αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για το «τριφύλλι». Μάλιστα, την αποψινή τους νίκη την αφιέρωσε στον κόσμο του Παναθηναϊκού, με αφορμή τα 109α γενέθλια του συλλόγου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου:

«Πρώτον, θα ήθελα να αφιερώσω τη νίκη στους φιλάθλους μας. Είναι μια σημαντική μέρα για εκείνους καθώς ο Παναθηναϊκός γιορτάζει τα γενέθλιά του. 109 χρόνια ιστορίας για τον σύλλογο.  Θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά στους φιλάθλους και την οικογένεια του Παναθηναϊκού.  Δεύτερον, θα ήθελα να την αφιερώσω σε έναν Ισπανό προπονητή που σήμερα έφυγε από τη ζωή, τον Ραούλ Χιμένεθ και στην οικογένειά του».

Για το ματς:

«Ήταν ένα όμορφο ματς που απόλαυσε ο κόσμος. Ξέραμε πριν το ματς ότι η Γαλατά παίζει τελευταία εξαιρετικό μπάσκετ και θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον προπονητή της ομάδας. Πως πασάρουν και σουτάρουν εξαιρετικά τη μπάλα. Γνωρίζαμε πριν το ματς πως το έργο μας θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο γι’ αυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη νίκη μας. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά σιγά-σιγά, βήμα-βήμα καταφέραμε να γυρίσουμε το ματς. Η Γαλατά κατάφερε εκμεταλλευόμενη τα δικά μας λάθη να επιστρέψει ξανά αλλά τελικά αντέξαμε και πήραμε τη νίκη γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα».

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!