Μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία - Zougla

Pluralism / Ιουλ 22, 2020 - Πηγή: zougla

Μάχη με τις φλόγες στην Κορινθία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 12:35

Βίντεο-φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε στις Κεχριές Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε συναγερμός με ισχυρές δυνάμεις να σπεύδουν στο μέτωπο.  

Λίγο πριν τις 18.00 έγινε γνωστό πως η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη και κατευθύνεται πια προς τα Αθίκια Κορινθίας όπου και δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο:

 

 

Επίσης, στην περιοχή μετέβησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς και ο κλαδάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας, για τον καλύτερο συντονισμό των επίγειων και εναέριων δυνάμεων.

Δείτε βίντεο της φωτιάς στον οικισμό Γαλατάκι:

Οι δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση ενισχύθηκαν σημαντικά. Το σύνολο των πυροσβεστών ανέρχεται πλέον στους 143, με 42 οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου, 6 καναντέρ, 8 ελικόπτερα, υδροφόρες του Δήμου, αλλά και εθελοντικές ομάδες πολιτών.

Προς τις περιοχές Γαλατάκι και Αθίκια, κατευθύνεται η πυρκαγιά από τις Κεχριές, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Νανόπουλος έχει προχωρήσει η προληπτική εκκένωση του οικισμού Αθίκια Κορινθίας και ενός οικοτροφείου για άτομα με αναπηρίες που λειτουργεί στην ίδια περιοχή.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες, ενώ οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύονται συνεχώς.

Nωρίτερα εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί, καθώς και μία πολιτική, αλλά και μία στρατιωτική κατασκήνωση. Εκτός από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή επιχειρούν μηχανήματα του στρατού, της αυτοδιοίκησης και ιδιωτών, ώστε να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες και να αναχαιτιστεί η πορεία της φωτιάς.

Η πυρκαγιά έκαψε δασική έκταση κοντά σε στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλο, οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Siemens έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο δήμαρχος επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο.

"Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές Κορινθίας έφτασε πολύ κοντά στον οικισμό Siemens, οι κάτοικοι του οποίου απομακρύνθηκαν εγκαίρως, αλλά δεν έχουν καταγραφεί ζημιές σε αυτόν", τονίζει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης. Όσον αφορά την εικόνα της πυρκαγιάς αυτή την ώρα επισημαίνει: "Δείχνει να σταθεροποιείται πλέον. Γίνεται ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεσή της".

Δείτε video και φωτογραφίες μέσα από την κάμερα του zougla.gr

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!