Λίμνη Κόμο: Ένα από τα δημοφιλέστερα μέρη στην Ευρώπη

Pluralism / Σεπ 09, 2019

Γράφει η Δέσποινα Λάνου

Λίμνη Κόμο:  ίσως ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς, όχι μόνο όσον αφορά την Ιταλία, αλλά όσον αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Αρχικά, να πούμε πως η λίμνη Κόμο βρίσκεται στη βόρεια Ιταλία πολύ κοντά στα ελβετικά σύνορα και είναι ένα τόπιο που βρίθει φυσικής ομορφιάς και πλούτου. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε που αποτελεί αγαπημένο προορισμό των διασημοτήτων, όπως τον Κλούνεϊ που έχει αγοράσει σπίτι στην συγκεκριμένη τοποθεσία.

Αποτέλεσμα εικόνας για lago di como

Τι εστί, όμως Λίμνη Κόμο;

Η λίμνη περιβάλλεται από βουνά και καταπράσινα τοπία, τα οποία τα « συνοδεύουν »πανάκριβες βίλες και στις όχθες υπάρχουν μικρά χωριουδάκια, που ενέχουν όλη εκείνη την πλευρά της «γραφικής» Ιταλίας. Καταρχάς, η απόσταση από το Μιλάνο στη λίμνη Κόμο είναι περίπου μία ώρα και τα εισιτήρια, που μπορείς να βρεις για να πας με το τρένο είναι αρκετά οικονομικά. Όταν φτάσεις στη πόλη, σχεδόν αβίαστα θα φτάσεις στην μαγική λίμνη , όπου έχει προβλήτα προκειμένου να « την  περπατήσεις» λίγο, εκεί θα βρεις τελεφερίκ, αλλά και θαλάσσια ταξί ή πλοία της γραμμής που σου δίνουν τη δυνατότητα να επισκεφτείς και άλλα χωριουδάκια και να περιηγηθείς σε κάποια από αυτά.

 Αποτέλεσμα εικόνας για lago di como

To σκηνικό συνδυάζει το ελβετικό  τοπίο με την ιταλική ρομαντζάδα κάνοντας την Κόμο την κορωνίδα των ιταλικών λιμνών. Ακόμη, η Villa d’Este , η Villa del Balbianello, η Villa Melzi (στο Bellagio), η Villa Carlotta με τους θεσπέσιους κήπους δίνουν στην ατμόσφαιρα  εκείνο το αριστοκρατικό στοιχείο που χαρακτηρίζει την Κόμο. Το Bellaggio και η Varenna είναι από εκείνα τα χωριουδάκια που ξεχωρίζουν ανάμεσα στα άλλα. Τέλος, αξίζει να πάτε και στην πόλη της Κόμο που είναι εξαιρετικά όμορφη, καθώς έχει στενάκια, εκκλησίες απαράμιλλης ομορφιάς και σημαντικά αξιοθέατα.

Ένα ταξίδι που πραγματικά θα σου χαρίσει ευεξία, αλλά και αξέχαστες μνήμες.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για città di como

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!