Κυρίαρχος στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός!

Έλενα Δημητρίου / Οκτ 08, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τη σεζόν ακριβώς με τον τρόπο που ολοκλήρωσε την περσινή... με νίκη στο ΣΕΦ. Οι πράσινοι μπήκαν με... το δεξί στην φετινή σεζόν, αφού επικράτησαν επί του αιώνιου αντιπάλου τους, τον Ολυμπιακό, μέσα στο άδειο ΣΕΦ, λόγω τιμωρίας, με σκορ 68-71 κάνοντας φοβερή ανατροπή.

  Το πρώτο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν δυναμικά στον αγώνα (2-7, 2'), αλλά οι γηπεδούχοι στη συνέχια αντεπιτέθηκαν δυναμικά με ένα σερί 9-0 (11-7, 4'). Με προσωπικές του ενέργειες ο Σίνγκλετον έκανε το 11-13 αλλά ο Μάτζαρης και ο Πρίντεζης έδωσαν προβάδισμα στον Ολυμπιακό και το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 16-15.

  Το δεύτερο δεκάλεπτο άνοιξε με διαμάχη του Μιλουτίνοφ και τον Ρίβερς, ο οποίος δεν άφηνε τους γηπεδούχους να μεγαλώσουν τη διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στο 15' οι πράσινοι πέρασαν μπροστά με σκορ 26-27. Στη συνέχεια όμως, η ομάδα του Σφαιρόπουλου βρήκε λύσεις και πήρε μικρό προβάδισμα (33-29, 17'). Ο Παναθηναϊκός πήρε λανθασμένες αποφάσεις και οι ερυθρόλευκοι το εκμεταλλεύτηκαν, με το ημίχρονο να λήγει υπέρ τους 40-36.

  Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι εμφανίστηκαν σαφώς πιο συγκεντρωμένοι και κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Σωτήρια λύση για τον Παναθηναϊκό αποδείχθηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, που με πέντε συνεχόμενους πόντους, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 28ο λεπτό αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σφαιρόπουλος έστειλε στα αποδυτήρια τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος δυσαρεστημένος από μια ενέργεια του διαιτητή, διαμαρτυρήθηκε έντονα. Ο μπασκετμπολίστας δεν επέστρεψε στο παρκέ μέχρι τη λήξη της αναμέτρησης. Το τρίτο δεκάλεπτο έληξε υπέρ των ερυθρόλευκων με σκορ 54-52.

  Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου, ο Παναθηναϊκός φάνηκε αποδιοργανωμένος και επέτρεψε έτσι στους γηπεδούχους να πάρουν ισχυρό προβάδισμα (64-56, 33'). Το τρομερό δίδυμο Καλάθης-Ρίβερς όμως δεν άφησαν την ομάδα να εγκαταλείψει εύκολα. Στο 36ο λεπτό ο Καλάθης μείωσε τη διαφορά (66-61), ενώ στη συνέχεια ο Ρίβερς με ατομικές του ενέργειες ισοφάρισε αλλά και πήρε τη διαφορά υπέρ τους (66-67, 38'). Ακολούθησε καλάθι του Γκιστ και 2/2 βολές από τον ίδιο, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει μια τρομερή νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με σκορ 68-71, κάνοντας μια εντυπωσιακή έναρξη της φετινής σεζόν.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!