Κορονοϊός: "Έκρηξη" κρουσμάτων σήμερα - Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα - www.enikos.gr

Pluralism / Οκτ 20, 2020 - Πηγή: enikos

Κορονοϊός: "Έκρηξη" κρουσμάτων σήμερα - Τι θα ανακοινωθεί το απόγευμα

16:22 16:22

Κοινωνία

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές, καθώς τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, αναμένεται "έκρηξη" κρουσμάτων, και πιθανότατα να "σπάσει" το ρεκόρ της περασμένης Παρασκευής, οπότε και καταγράφηκαν 508 κρούσματα. Εξάλλου, τόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο όσο και τη Δευτέρα, μέρες δηλαδή που συνήθως καταγράφονται αρκετά λιγότερα κρούσματα κορονοϊού , ο ημερήσιος αριθμός ήταν πολύ υψηλός. Συγκεκριμένα, το Σάββατο ανακοινώθηκαν 482, την Κυριακή 438 και τη Δευτέρα επίσης 438 κρούσματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πολλές περιοχές της χώρας είναι στο "κόκκινο", με την ανησυχία να εντοπίζεται σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Έτσι, υπάρχουν περιοχές που κινδυνεύουν να "ανέβουν" επίπεδο συναγερμού, ενώ στο τραπέζι, εάν δεν ανακοπεί η διασπορά του ιού, βρίσκονται νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα που εφαρμόστηκαν σε ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες ημέρες, πχ το γαλλικό μοντέλο.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του καθηγητή Μικροβιολογίας της Εθνικής Σχολής ∆ηµόσιας Υγείας και μέλους της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδη Βατόπουλου στη Realnews της Κυριακής. "Εάν δεν καταφέρουµε να ελέγξουµε την πορεία της πανδηµίας, µε την πτώση της θερµοκρασίας, θα πάµε αναγκαστικά σε κλιµάκωση των µέτρων, όπως είδαµε στις γειτονικές χώρες. Τα επόµενα βήµατα είναι η υποχρεωτική χρήση µάσκας σε όλους τους χώρους και η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις βραδινές ώρες".

Έντονος προβληματισμός επικρατεί για τη Θεσσαλονίκη, για την οποία ήδη από χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό ο Σωτήρης Τσιόδρας "χτύπησε καμπανάκι". Σήμερα, συνεδρίασε υπό η Ειδική Ομάδα Διαχείρισης Κρίσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα να θέτει τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας σε αυξημένη επιφυλακή και ετοιμότητα εν όψει της "αναμενόμενης εισόδου της περιοχής στο Επίπεδο 3 («Πορτοκαλί») από την Πολιτική Προστασία και τους αρμόδιους Επιστήμονες", όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!