Η Ζούγκλα στη γενέτειρα του Στέφανου Τσιτσιπά - Zougla

Pluralism / Ιουν 13, 2021 - Πηγή: zougla

Η Ζούγκλα στη γενέτειρα του Στέφανου Τσιτσιπά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021, 12:03

Αποστολή: Χρήστος Μαζάνης, Νίκος Χριστοφάκης

Ραντεβού με την ιστορία έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς το μεσημέρι της Κυριακής και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να αποδειχθεί απόλυτα συνεπής σε αυτό.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, μετά την συγκλονιστική νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο6), την Παρασκευή, στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός, κατέκτησε για πρώτη φορά στην καριέρα του την πρόκριση σε τελικό Grand Slam, εντούτοις, όπως είναι φυσικό, θέλει η ονειρική του πορεία στο γαλλικό Όπεν να συνοδευτεί από την κατάκτηση του τροπαίου στο Παρίσι.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας (Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη) στις 16.00  (ΕΡΤ1, Eurosport 1) σε ένα ιστορικό γι'αυτόν μπρα-ντε-φερ, θα τεθεί αντιμέτωπος με το Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και θα προσπαθήσει να πετύχει αυτό που μέχρι πριν λίγο καιρό φάνταζε με όνειρο: να πάρει στα χέρια του το τρόπαιο ενός Grand Slam, την ώρα που ο… μπαρουτοκαπνισμένος αντίπαλός του θα ψάχνει τον 19ο major τίτλο του.

Η Ζούγκλα στο Προάστιο Καρδίτσας

Από το πρωί η Ζούγκλα βρίσκεται στον τόπο καταγωγής του Στέφανου Τσιτσιπά, στο Προάστιο Καρδίτσας. Στην περιοχή επικρατεί αγωνία και ενθουσιασμός για το σημερινό παιχνίδι του Στέφανου με τους συγγενείς και του φίλου του μεγάλου τενίστα μας να του εύχονται καλή επιτυχία και να δηλώνουν πως βρίσκονται στο πλευρό του ανεξαρτήτου αποτελέσματος. 

Δείτε τις δηλώσεις που έκαναν στην κάμερα του zougla.gr ο θείος του Στέφανου κ. Δημήτρης Τσιτσιπάς και η θεία του, η κυρία Ευρυδίκη.

 

 

Επίσης για τα παιδικά χρόνια του Στέφανου μίλησε στο zougla.gr ο θείος του Θωμάς Τσιτσιπάς ο οποίος έδειξε στην κάμερα τη ρακέτα και το μπαλάκι που του έδωσε πέρυσι ο μεγάλος τενίστας μας, ενώ η θεία του, Σωτηρία Αδάμου, ανακάλεσε τα χρόνια που ο Στέφανος ήταν μικρό παιδί και έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα.

 

Για τον Στέφανο μίλησε στην κάμερα της Ζούγκλας και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Παλαμά Αποστόλης Μοσχόπουλος αλλά και η κυρία Αθανασία Κρικόνη, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Προαστίου Καρδίτσας.

 

 

Παράλληλα τις ευχές τους για το παιχνίδι και τη στήριξη τους δηλώνουν και οι κάτοικοι του χωριού το οποίο σήμερα βρίσκεται σε «ρυθμούς Τσιτσιπά».

 

Η μεγάλη μονομαχία

Αναμφίβολα στη μεγάλη μονομαχία του Στέφανου με τον «Νόλε» στο «Philippe Cartier» φαβορί είναι ο Σέρβος, ο οποίος απέδειξε και στον ημιτελικό με τον Ναδάλ την τεράστια κλάση του, καθώς, ενώ βρέθηκε στα… σχοινιά απέναντι στον «βασιλιά» του χώματος, με μεγάλη ανατροπή επικράτησε με 3-1 του Ισπανού και πήρε την πρόκριση για τον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης.

Εντούτοις, ο Τσιτσιπάς με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του, την απίστευτη ωριμότητα που πλέον δείχνει και τα ψυχικά αποθέματα που επιδεικνύει στα παιχνίδια του, όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, είναι για όλα ικανός.

Άλλωστε και ο Σέρβος στις δηλώσεις του, μετά τον ημιτελικό με τον Ναδάλ, έδειξε πόσο πολύ υπολογίζει τον Στέφανο.

«Είναι φοβερό επίτευγμα για τον Τσιτσιπά, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν θέλει να σταματήσει εδώ» τόνισε ο «Νόλε», ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο «Tsitsifast» θα μπει στον τελικό για να… ματώσει για το τρόπαιο».

«Είναι σε εξαιρετική φόρμα, είναι πρώτος στο Race, έχει συνολικά τα καλύτερα αποτελέσματα» πρόσθεσε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, επισημαίνοντας παράλληλα για τον «Στεφ» ότι «Έχει ωριμάσει πολύ ως παίκτης και πιθανότατα είναι η καλύτερή του επιφάνεια. Παίξαμε έναν επικό ημιτελικό των πέντε σετ πέρυσι. Ξέρω ότι θα είναι και αυτό ένα δύσκολο ματς για μένα».

Πώς έφτασε ο Τσιτσιπάς στον τελικό:

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!