Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ …σε ‘σένα

Pluralism / Μάιος 02, 2017

 Γράφει η Φιλόλογος Καζιόλα Σωτηρία

22 Φεβρουαρίου είναι η Παγκόσμια μέρα της σκέψης. Όταν αυτό το ακούει κανείς, πιθανώς το προσπερνάει. Μα γιατί να βγάλουν τέτοια παγκόσμια μέρα; Ποιόν ενδιαφέρει; Γιατί;

Η δύναμη της σκέψης είναι το μεγαλύτερο κρυφό δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Είναι η ζωοποιός του ενέργεια, είναι η επιμονή του στη ζωή και η προσπάθειά του να επιτυγχάνει το στόχο του: να γίνεται καλύτερος μέσα από τη σχέση του με τους γύρω του.

Αλλά επειδή ο άνθρωπος είναι από τη φύση του δύσπιστος για ό,τι δε...βλέπει, ας μιλήσουμε αρχικά με τεκμήρια. Έρευνες έχουν δείξει, ότι το 90% των ανθρώπων αυξάνει την παραγωγικότητά του όταν συναναστρέφεται θετικούς ανθρώπους. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί η διάθεσή σας ανεβαίνει και προβαίνετε σε θετικές σκέψεις όταν ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή όταν θα πετύχετε τυχαία κάποιον στο δρόμο που θα μιλήσετε και θα του πείτε «μου έφτιαξες τη μέρα!»; Είναι ακριβώς αυτή η ενέργεια, που πηγάζει από την εσωτερικότητά μας και καθορίζει την ενεργειακή συχνότητα που εκπέμπουμε. Είναι η ίδια, που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο γύρω μας, μόνο και μόνο επειδή ο καθένας από εμάς λειτουργεί θετικά σκεπτόμενος.

Ο όρος «σκέψη» αναφέρεται στις ιδέες ή τη διάταξη ιδεών που προκαλείται από τη νόηση. Ακριβώς λόγω αυτής της εσωτερικότητας, όμως, συχνά η δύναμή της αμφισβητείται από τους γύρω μας. Κι όμως. Καθημερινά, περί τις 12.000-70.000 σκέψεις διαπερνούν το μυαλό μας και το βασικό είναι να ειπωθεί πως υπάρχουν οι θετικές αλλά κι οι αρνητικές σκέψεις. Εσύ επιλέγεις ποια από τις δύο θα ανασύρεις.

Επίλεξε να εξωτερικεύσεις τη θετική σου σκέψη. Κάνε την εικόνα. Δες την να πραγματοποιείται μπροστά σου και τότε θα δεις ότι.. μαγικά όλα θα αλλάξουν. Η ενεργειακή σου δόνηση θα εκπέμψει το λευκό φως και τότε θα είναι που θα επέλθει η αλλαγή. Μην ξεχνάς, ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία δεν είσαι μόνος και δε λειτουργείς μόνο για τον εαυτό σου. Η επιλογή σου θα πυροδοτήσει τη διάθεση, τις πράξεις, τις ενεργειακές δονήσεις των γύρω σου. Είναι αλυσίδα.. Ο κάθε κρίκος είναι ένας από εμάς.

Η δεύτερη επιλογή είναι να ανασύρεις από την αναλλοίωτη και αστείρευτη πηγή της εσωτερικότητάς σου, την Ανώτερη Συνειδητότητα δηλαδή, την αρνητική σκέψη. Φαντάσου πόση αρνητική επίδραση θα έχει αυτή η επιλογή σε εσένα, τη διάθεσή σου, τους γύρω σου. Είναι βασικό να καταλάβουμε, πως το ζητούμενο δεν είναι να μας γίνει εμμονή όλο αυτό, αλλά τρόπος ζωής. Να επιλέγουμε δηλαδή συνειδητά τη θετική στάση ζωής, γιατί θα έχει αντίκτυπο σε όλη μας την ύπαρξη. Δεν πρέπει, επομένως, να αντιστεκόμαστε στις αρνητικές σκέψεις, γιατί έτσι τις δυναμώνουμε. Αντιθέτως, πρέπει να τις σκοτώνουμε αμέσως.

Τέλος, μην ξεχνάς πως αν θέλεις να μάθεις τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος, δες τη ζωή του. Τις επιλογές του, τον τρόπο διαβίωσης, τις πράξεις, τις συναναστροφές, τα πιστεύω του. Γιατί; Μα γιατί :

ΖΩΗ = ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.

 

Αν θες να την αλλάξεις, άλλαξε τον τρόπο που σκέφτεσαι. Αξιοποίησε το δώρο του Θεού για να αλλάξουν όλα γύρω σου.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!