Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κατασκήνωση και καταυλισμός προσφύγων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη - www.enikos.gr

Pluralism / Ιουλ 16, 2020 - Πηγή: enikos

Εικόνες από τη μεγάλη φωτιά στο Λαύριο - Εκκενώθηκαν οικισμοί, κατασκήνωση και καταυλισμός προσφύγων - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

13:51 13:51

Κοινωνία

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στο Λαύριο, το μεσημέρι της Πέμπτης. Η πυρκαγιά μαίνεται σε δασική έκταση, στην περιοχή Πούντα Ζέζα.

Έπειτα από εισήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί, για προληπτικούς λόγους. Πρόκειται για τους εξής οικισμούς: Αγριλέζα, Αγ. Γεράσιμος, Καμάριζα και Σούνιο. Παράλληλα, εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση, αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε παρακείμενη έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σημειώνεται πως στο σημείο έχει σπεύσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς .

Επίσης, ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Συγκεκριμένα στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν ριχτεί 49 πυροσβέστες, 19 οχήματα, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε., δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Σε επικοινωνία του enikos.gr με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, ο Δημήτρης Λουκάς ανέφερε ότι η φωτιά είναι σε δύσκολο πευκόφυτο σημείο. "Είμαστε στο σημείο με τον Νίκο Χαρδαλιά. Έχει δοθεί ήδη εντολή για εκκένωση των οικισμών έπειτα από την εισήγηση του επικεφαλής της Πυροσβεστικής. Οι κάτοικοι απομακρύνονται. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν τα εναέρια μέσα σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί η φωτιά" δήλωσε.

Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο και καίει χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr

Έτσι ξεκίνησε η φωτιά - "Γραμμή άμυνας" για να μην επεκταθεί στο Σούνιο

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του Realfm 97,8 Μαρίνο Αλειφέρη, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μέσα στο οικόπεδο της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων Λαυρίου όπου υπάρχει πυκνό δάσος από πεύκα και επεκτάθηκε αμέσως. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν αυτήν την ώρα μάχη με τις φλόγες ενώ παράλληλα έχουν δημιουργήσει μια "γραμμή άμυνας" προκειμένου η φωτιά να μην επεκταθεί στο Σούνιο.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο >>

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!