Γνωρίστε το κόκκινo panda

Pluralism / Ιαν 17, 2017

Τα γνωστά, γλυκά και τρυφερά πάντα είναι διάσημα σε όλον τον κόσμο. Ασπρόμαυρα εμφανίζονται σε οικολογικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις , όμως δεν είναι το μόνο πάντα που υπάρχει.

Το κόκκινο πάντα λιγότερο γνωστό από το ασπρόμαυρο υπάρχει και αποτελεί και αυτό είδος υπό εξαφάνιση. Είναι ένα μικρό δενδρόβιο θηλαστικό που ζει στα ανατολικά Ιμαλάια και στη νοτιοδυτική Κίνα. Τρέφεται κυρίως με μπαμπού, αλλά είναι παμφάγο και τρώει επίσης αυγά, πουλιά, έντομα, λουλούδια, μούρα και μικρά θηλαστικά.

Είναι μοναχικό ζώο και η ζωή του είναι κυρίως καθιστική κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας.
Το κόκκινο panda, στην πραγματικότητα, δεν αποτελεί μέρος της οικογένειας ursine, όπως το γιγάντιο πάντα - Giant Panda, αλλά συνδέεται περισσότερο με το ρακούν και τη νυφίτσα.

Το όνομα panda προέρχεται από τη λέξη poonya, που χρησιμοποιείται στο Νεπάλ και σημαίνει "αυτό που τρώει μπαμπού". Το όνομα αυτό δόθηκε πρώτα στο "κόκκινο panda". Αργότερα έγινε και όνομα ενός άλλου ζώου που τρώει μπαμπού, του γιγάντιου panda.

Η κύρια απειλή για τα κόκκινα panda προέρχεται από τον άνθρωπο, που καταπατά τα εδάφη τους και καταστρέφει τις πηγές τροφίμων τους (τα κόκκινα panda τρώνε τεράστιες ποσότητες μπαμπού για να καλύψουν τις διατροφικές τους ανάγκες).
Το κυνήγι τους είναι παράνομο. Ωστόσο, η λαθροθηρία και η πώλησή τους σε ζωολογικούς κήπους συνεχίζεται.

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!