"Βροχή" τα γκολ στην φάση των 16!

Έλενα Δημητρίου / Φεβ 02, 2017
Viral: Οι εφημερίδες της ημέρας 23-04-2024

Της Έλενας Δημητρίου,

  Ολοκληρώθηκε σήμερα η φάση των 16 για το Κύπελλο Ελλάδας με τον τελευταίο αγώνα αυτόν του Ολυμπιακού με τον Άρη σήμερα (2/2) στο Καραϊσκάκη.

  Ο γύρος των 16 φαίνεται πως χάρισε θέαμα σε πολλούς φιλάθλους, αφού σχεδόν σε όλους τους αγώνες σημειώθηκαν μεγάλα σκορ.

  Αρχικά, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου τον Παναιτωλικό στην Τούμπα και χάρισε στους φιλάθλους, που αψήφησαν το κρύο και παρευρέθηκαν στο γήπεδο, μια νίκη σημειώνοντας 4 γκολ έναντι του Παναιτωλικού (4-1) και εξασφάλισε το εισιτήριο για την φάση των 8. Τα γκολ για τον ΠΑΟΚ σημείωσαν οι Κουλούρης (41’), Μπίσεσβαρ(42’), Σάκχοφ(46’) και Πρίγιοβιτς(78’) και για τον Παναιτωλικό ο Πάουλο(93’).

  Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, ο ΟΦΗ αναμετρήθηκε με την Ξάνθη όπου και αναδείχθηκε ο νικητής της βραδιάς αφού επικράτησε 2-1 επί της Ξάνθης. Το πρώτο γκολ το σημείωσαν οι Κρητικοί στο 28ο λεπτό με σουτ του Χαντί και το δεύτερο ο Βουό με πλασέ που κατέληξε στα δίχτυα. Στο 76ο λεπτό όμως, ο Λούσερ κατάφερε ένα εκπληκτικό γκολ, το οποίο χάρισε την πρόκριση στην Ξάνθη, που στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ.

  Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, ο Κισσαμικός υποδέχθηκε τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι πήραν μια εύκολη νίκη 4-0 σφραγίζοντας την θέση τους στην τελική οχτάδα. Ο Παναθηναϊκός είχε φρέσκο αέρα αφού στη σύνθεση του υπήρχαν 7 Έλληνες από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν οι νέοι που ανέβηκαν από τις ακαδημίες. Το πρώτο γκολ σημείωσε ο Ταυλαρίδης που έκανε και το ντεμπούτο του με την ομάδα. Το δεύτερο σημειώθηκε από τον 19χρονο Χατζηγιοβάννη. Αξίζει να σημειωθεί, πως εκτός από το γκολ του ο νέος απέδειξε και την άρτια τεχνική του καθώς και την ταχύτητα του, δείχνοντας πως είναι ένας πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής. Εξαιρετικό ήταν και το ντεμπούτο του 18χρονου Σωτήρη Πίσπα που κατάφερε να βάλει και αυτός γκολ στο 78’. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπουμάλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

  Την ίδια μέρα ο Ατρόμητος νίκησε την ομάδα της Λαμίας 2-0 στο γήπεδο του Περιστερίου χάρη στα δύο τέρματα του Αμπιόλα Ντάουντα, ένα στο 18ο λεπτό και ένα στο 44ο λεπτό.

  Δεν είχε αίσιο τέλος όμως και ο αγώνας για τον ΠΑΣ Γιάννενα ο οποίος φιλοξενούσε τον Πλατανιά. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν επί του ΠΑΣ 1-2 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά με το πρώτο γκολ να σημειώνεται στο 84’ από τον Ζάιρο με συρτό σουτ, στέλνοντας το ματς στην παράταση. Εκεί, ο Γιορέντε έκανε το 1-1 στο 113’ και στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Μανούσος έκανε το 1-2 και εξασφάλισε το εισιτήριο για την ομάδα του.

  Τελευταίο ματς της Τετάρτης ήταν εκείνο της ΑΕΚ με τον Λεβαδειακό. Η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει εξάρα έναντι του Λεβαδειακού κατοχυρώνοντας την θέση της στην φάση των 8. Ιδανικό το  ντεμπούτο του Αραούχο ο οποίος σημείωσε δύο γκολ τα οποία έγιναν και τα δύο με κεφαλιά! Τα γκολ σημείωσαν οι Μπακασέτας (21’), Αραούχο( 28’, 61’), Βάργκας(68’), Κολοβέτσιος(79’) και Γαλανόπουλος (84’).

  Τέλος, την αυλαία στον γύρο των 16, έκλεισε ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Άρη που έγινε σήμερα (2/2) στο Καραϊσκάκη. Νικητής αναδείχθηκαν οι γηπεδούχοι, νικώντας 2-0 την ομάδα του Άρη. Τα γκολ τα σημείωσαν ο Σισοκό(50’) και ο νεαρός Νικολάου(86’).

  Η πρώτη αναμέτρηση της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος, ορίστηκε την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 17:15, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται στη Λεωφόρο τον Αστέρα Τρίπολης.

Αναλυτικά οι αγώνες:

Τετάρτη 8/2,  17:15  Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης

Τετάρτη 8/2, 19:30   Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Πέμπτη 9/2, 17:15    Πλατανιάς – ΑΕΚ

Πέμπτη 9/2, 19:30    Ξάνθη – ΠΑΟΚ

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!