Ανακαλύφθηκε « γυάλινος » βάτραχος, τόσο διάφανος που φαίνεται η καρδιά του

Pluralism / Μάιος 28, 2017
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα αξιοσημείωτο νέο είδος γυάλινου βάτραχου, του οποίου η καρδιά είναι ορατή όταν χτυπάει  στο στήθος του.
Το πλάσμα, που βρίσκεται στα αμαζονιακά πεδινά του Εκουαδόρ, έχει πράσινες κηλίδες στην πλάτη του και μια «κόκκινη καρδιά ορατή» από κάτω, χάρη στη διαφανή μεμβράνη γύρω από τα όργανα του.
Αν και δεν είναι το μοναδικό είδος διείσδυσης, οι επιστήμονες λένε ότι τα σημάδια, η ασυνήθιστη έκκλησή του και η αναπαραγωγική συμπεριφορά το ξεχώρισαν από τα υπόλοιπα - αλλά προειδοποιούν ότι μπορεί να απειληθεί, καθώς απειλείται από την εξόρυξη πετρελαίου και από άλλες ανθρώπινες δραστηριότητες .
 
The new species, H. yaku, stands out with its dark green spots and atypical reproductive behaviours. A juvenile H. yaku is pictured
Οι επιστήμονες έχουν τοποθετήσει το νεοδιαγνωσμένο βάτραχο στο γένος Hyalinobatrachium, το οποίο είναι γνωστό ότι μοιράζεται μερικά από τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του.
«Όλα τα είδη αυτού του γένους έχουν ένα εντελώς διαφανές κοιλιακό περιτόναιο, που σημαίνει ότι τα όργανα είναι πλήρως ορατά στην κοιλιακή όψη», εξηγούν οι ερευνητές σε μια νέα δημοσίευση που δημοσιεύτηκε στο ZooKeys.
«Η αναπαραγωγική συμπεριφορά είναι επίσης ασυνήθιστη, με τους άνδρες να καλούν από την κάτω πλευρά των φύλλων και να παρέχουν γονική φροντίδα στα συμπλέγματα αυγών».
The creature, found in the Amazonian lowlands of Ecuador, has green spots across its back and a ‘red heart fully visible’ underneath, thanks to the transparent membrane around its organs. But, scientists warn human activity is putting it at risk 
Όμως, το νέο είδος, το yaku, ξεχωρίζει με τις σκούρες πράσινες κηλίδες και τις άτυπες αναπαραγωγικές συμπεριφορές.
«Εργάζομαι καθημερινά με βατράχια και αυτό είναι ένα από τα πιο όμορφα είδη που έχω δει ποτέ», δήλωσε στον New Scientist ο Juan Guayasamin του Πανεπιστημίου San Francisco de Quito στο Εκουαδόρ.
Και, ενώ άλλοι βατράχοι στο γένος Hyalinobatrachium μπορεί να έχουν διαφανή χαρακτηριστικά, δεν έχουν όλοι μια λαμπερή κόκκινη καρδιά όπως αυτή που παρατηρείται στα νέα είδη.
 
Πηγή:dailymail
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!