Άλλες δύο αναβολές στο Κύπελλο Ελλάδας!

Έλενα Δημητρίου / Ιαν 11, 2017

Της Έλενας Δημητρίου,

  Το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρας μας, δεν άφησε ανεπηρέαστο τον χώρο του ποδοσφαίρου. Πιο συγκεκριμένα, έχει φέρει σοβαρά προβλήματα στους αγώνες στο πλαίσιο της φάσης των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, αφού αναβάλλονται οι αγώνες, ο ένας μετά τον άλλον.

  Ήδη έχουν αναβληθεί οι αγώνες Λεβαδειακός-ΑΕΚ (10/1, 19:30), Άρης-Ολυμπιακός (11/1, 19:30), Λαμία-Ατρόμητος(12/1, 17:15) και προς αναβολή οδεύουν και οι αναμετρήσεις Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννενα και Ξάνθη-ΟΦΗ. Η μοναδική διαφορά των δύο τελευταίων αγώνων με τους προηγούμενους είναι ότι το φύλλο αγώνος θα συνταχθεί κανονικά. Αυτό συμβαίνει διότι συμφωνά με το καταστατικό, η ΕΠΟ δεν μπορεί να αναβάλλει αγώνες σε λιγότερο από 24 ώρες από την έναρξή τους. Οπότε, από τη στιγμή που από χθες (10/01) δεν πάρθηκε κάποια απόφαση, οι γηπεδούχοι και ο διαιτητής είναι αναγκασμένοι να παρευρεθούν στο γήπεδο κανονικά, ανοίγοντας και κλείνοντας το φύλλο αγώνος!

  Έπειτα, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα καλέσει σε απολογία τους φιλοξενούμενους κάθε ομάδας που δεν παρέστησαν στο γήπεδο, δηλαδή τον ΟΦΗ και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Αυτές οι δύο ομάδες, μέσω εγγράφων, θα δικαιολογήσουν γιατί δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στο γήπεδο.

  Προφανώς βέβαια και όλα τα παραπάνω αποτελούν τυπικές διαδικασίες, αφού καμιά από τις δύο ομάδες δεν κινδυνεύουν να τιμωρηθούν με μηδενισμό και ήττα στα χαρτιά. Εξάλλου, δεν υπάρχει πρόθεση από την Ξάνθη και τον Πλατανιά αντίστοιχα να τραβήξουν το θέμα στα άκρα αφού γνωρίζουν τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν και στις δύο πόλεις. 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!