« Στάσου Πλάι Μου»: Η αποθέωση της παιδικής φιλίας

Pluralism / Ιουν 24, 2018
Το «Στάσου Πλάι Μου» ή το  Stand by Me είναι αμερικανική δραματική περιπέτεια παραγωγής 1986 με σκηνοθέτη τον Ρομπ Ράινερ. Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα The Body του Στίβεν Κινγκ και ο τίτλος προέρχεται από το ομώνυμο τραγούδι του Μπεν Ε. Κινγκ, που ακούγεται στους τίτλους τέλους. Πρωταγωνιστούν οι Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν και Τζέρι Ο' Κόνελ.
 
Ειδικότερα, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Γκόρντι, ενός συγγραφέα που φέρνει μνήμες από τα παλιά χρόνια της εφηβείας του όταν μαζί με τρεις φίλους του ξεκίνησαν να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου αγοριού που θεωρούνταν νεκρό. Κατ'ουσίαν πρόκειτα για την ιστορία μιας παρέας που γίνονται μάρτυρες άθελα τους σε φόνο στην Αμερική στη δεκαετιά του '60. Μία ταινία που σκιαγραφεί τους ιδιαίτερους χαρακτήρες αυτών των παιδιών.
 
Το «Στάσου Πλάι Μου» προβλήθηκε στους κινηματογράφους στις 8 Αυγούστου του 1986 σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών και ευρέως στις 22 Αυγούστου του ίδιου έτους. Έλαβε εξαιρετικές κριτικές και απέσπασε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.
 
Μία ταινία, που αξίζει να δείτε αν δεν την έχετε δει στην παιδική σας ηλικία!
 

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!