«Φάρος»: Ένα εξαιρετικό δείγμα θεατρικού συνόλου

Pluralism / Δεκ 30, 2018
Γράφει η Δέσποινα Λάνου
 
Για 2η χρονιά στο θέατρο Αθηνών παρουσιάζεται το έργο «Φάρος» σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Η παράσταση είναι έργο του ΜακΦέρσον, όπου ενυπάρχουν μυστικιστικοί θρύλοι της Ιρλανδίας, ενώ συνιστά και το πρώτο έργο του που παίχτηκε στην Ελλάδα. 
 
Το αλκοόλ, η θρησκεία, ο καθολικισμός είναι τα βασικά μοτίβα που εντοπίζονται στο έργο.
 
Τέσσερα πρόσωπα  με διακυμάνσεις στη μεταξύ τους σχέσεις με προσωπικές αποτυχίες καταναλώνουν αλκοόλ, το οποίο και  αποτελεί μία διέξοδος από τη δική τους «μαυρίλα». Ένας ξένος ξέρει τα πάντα για αυτόυς  και «τσοντάρει» σε παρτίδες πόκερ. Το μαύρο χιούμορ έχει κεντρική θέση στο έργο, με τα μεταφυσικά και αλληγορικά στοιχεία να είναι έκδληλα σε ένα σκηνικό, που λαμβάνει χώρα παραμονή Χριστουγέννων.
 
Στην παράσταση ο θεατής μπορεί και διαβλέπει τον εσωτερικό κόσμο του κάθε ήρωα. Σκιαγραφείται ο χαρακτήρας και των 5 ηρώων και ο θεατής μπαίνει στην οπτική γωνία του κάθε ένα.
 
Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Σάρκι), ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Ρίτσαρτ), ο Νίκος Ψαρράς (Ιβάν), ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος  (Νίκι) , και ο Αιμίλιος Χειλάκης (κ. Λόκχαρτ) παρασύρουν τον θεατή με τις ερμηνείες τους σε ένα ατέρμονο σασπενς. 
 
Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!