OI 5 KΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΩΜΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ!

Pluralism / Μάιος 16, 2017
Viral: Η καλύτερη φώτο της ημέρας

Ελληνικές κωμικές σειρές! Ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ελληνική τηλεόραση . Έχουμε δει πολλές κωμικές σειρές κάποιες μας κέρδισαν, άλλες πάλι όχι . Το σημαντικό, όμως είναι να θυμηθούμε αυτές...που δεν ξεχάσαμε ποτέ! Τί εννοώ; Εκείνες τις σειρές που παρά τα χρόνια που πέρασαν θα θέλαμε να τις δούμε άλλη μία φορά, ακόμη και αν ξέρουμε τους διαλόγους απ'έξω. Αυτό που τις καθιστά διαχρονικές.

Συγκρεντώσαμε, ένα τοπ 5 που σύμφωνα με την γνώμη μας ήταν οι 5 καλύτερες κωμικές σειρές.
Πάμε αντίστροφα, λοιπόν:

Νο 5 : Της Ελλάδος τα Παιδιά , 1993: Μια ιδέα του Γιάννη Μπέζου. Ο Σμήναρχος Κάκαλος, ο Χλαπάτσας, ο Καραβανέας, η Μπουμπού, ο Ντάλας, ο Πλαπούτας και ο..Παλιός. Εμφανίστηκαν στις μικρές οθόνες μας από το 1993-1995 σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μπέζου . Ένα διαφορετικό γραφείο ενημέρωσης στο επιτελείο της Αεροπορίας έκανε τον ελληνικό πληθυσμό να τους θυμούνται για πάντα.

Νο.4: Love sorry, 1994 : Ο Τάσος Χαλκιάς εμφανίστηκε στις οθόνες μας ως ένας σέξυ, γυναικάς, ακομπλεξάριστος, λαϊκός τύπος και..πανω απ'όλα υδραυλικός. Συνάνταει κάποια στιγμή την Κωνσταντίνα Μιχαήλ, εκείνη γιατρός , μορφωμένη, με υψηλή κουλτούρα ζει μια βαρετή ζωή μέχρι που συναντάει τον ανετρεπτικό Σάκη . Η Λίλη και ο Σάκης γίνονται ζευγάρι και μας καθηλώνουν μπροστά στην τηλεορασή μας. Σε σκηνοθεσία: Ελένη Μαβίλη , Νέστωρ Παβέλλας

Νο3: Κωνσταντίνου & Ελένης,1998: Οι συστάσεις νομίζω είναι περιττές. 1998-2000 και 2000-2016( οι επαναλήψεις) Εκείνος καθηγητής Πανεπιστημίου εκείνη γκαρσόνα και στη μέση ένα νεοκλασικό στο Μαρούσι. Χάρης Ρώμας & Ελένη Ράντου μέσα από τη διαμάχη τους για το νεοκλασικό μας έκαναν να τους αγαπήσουμε με τις ιδιοτροπίες τους.

Νο2: Ντόλτσε Βίτα ,1995-1997 : Χριστίνα Μαρκάτου , Αντώνης Καλούδης και ο απαγορευμένος έρωτας! Ένα ιδιαίτερο σενάριο από τον Απόστολο Ρήγα και τον Λευτέρη Παπαπέτρου που αν δινόταν με διαφορετικό ύφος η πλοκή θα μιλούσαμε τώρα για μια δραματική σειρά. Η Χριστίνα, χήρα, πλούσια εργοστασιάρχης ερωτεύεται τον γαμπρό της . Αρχικά, είχε άγνοια για το ποιος ήταν, αλλά και όταν αποκαλύπτεται αφήνεται να την συνεπάρει ο έρωτας. Η γιαγιά Όλγα, η Ασπασία, η Ντορίτα και η Σάσα απότελεσαν πρόσωπα που άφησαν ατάκες τις οποίες 20 χρόνια μετά της μνημονεύουμε. Άννα Παναγιωτοπούλου & Θανάσης Ευθυμιάδης ( ως πρωτοεμφανιζόμενος ηθοποιός).

Νο1: Είσαι το ταίρι μου: Ένα κορυφαίο σήριαλ, που δεν έλειπαν και τα δραματικά στοιχεία. Η Βίκυ και η Στέλλα Ελληνίδες της διασποράς στην Αυστραλία, αλλάζουν θέση. Παρουσιάζονται η μία με το όνομα της άλλης και τούμπαλιν. Ατάκες, κωμικές σκηνές και αξέχαστες ερμηνείες, το καθιστούν ένα από τα καλύτερα σήριαλ όλων των εποχών και δικό μας νούμερο 1.
Βίκυ Σταυροπούλου, Κατερίνα Λέχου, Αλέξης Γεωργούλης, Αλέκος Συσσοβίτης, Δάφνη Λαμπρόγιαννη.
Σενάριο: Λευτέρης ΠαπέτρουΜια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!