2017 μία ακόμη δύσκολη χρονιά

Pluralism / Δεκ 30, 2016

Αγαπημένο 2016

Γράφει Λάνου Δέσποινα

Πράγματι, το 2016 είναι μία ιδιαίτερη χρονιά στη πολιτική κατάσταση όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως πρόεδρο της Ν.Δ, το πραξικόπημα στη Τουρκία, η έξοδος της Αγγλίας από την Ευρωζώνη, η εκλογή Τράμπ και το πρόσφατο δημοψήφισμα στην Ιταλία είναι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ωστόσο, το 2017 αναμένεται ακόμη πιο περίπλοκο από το'16, αφού οι αναμετρήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ευρώπη έχουν ξεκινήσει για τα καλά.

2017: Το μόνο σίγουρο, ως προς τα πολιτικά πράγματα είναι πως θα είναι μία ιδιαίτερη κρίσιμη χρονιά. Οι εκλογές  στην Ιταλία, στην Γαλλία και  έπειτα  στην Γερμανία είναι προ των πυλών.  Τα νέα εκλογικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με την άνοδο της ακροδεξιάς σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και την αύξηση  των τρομοκρατικών χτυπημάτων και του προσφυγικού ρεύματος έχει θέσει τα θεμέλια για έναν άλλο πολιτικό κόσμο. Η λιτότητα στηλιτεύεται και η αποστροφή του κόσμου είναι η απάντηση στο πολιτικό γίγνεσθαι.

Οφείλουμε στον εαυτό μας, να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να αγωνιστούμε για το μέλλον μας, αφήνοντας στην άκρη τους λαοπλάνους και με μοναδικό γνώμονα την γνώση.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram για αποκλειστικό περιεχόμενο!