10 συμβουλές για να απαλλαγείτε μια για πάντα από το στρες

Pluralism / Νοε 09, 2016

Στη σημερινή εποχή όλοι μας,μικροί και μεγάλοι,βιώνουμε περιόδους έντονου στρες.Πολλές καθημερινές υποχρεώσεις σημαίνει πολύ τρέξιμο για να τα βγάλουμε πέρα,με αποτέλεσμα να μην αφιερώνουμε τον απαιτούμενο ελεύθερο χρόνο για να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε.Έντονες και άσχημες σκέψεις κατακλύζουν το μυαλό μας και δεν μας βοηθούν να ξεφύγουμε από αυτό.

 

 

 

 

Τί θα πρέπει να κάνουμε όμως για να ξεφύγουμε από το έντονο στρες;Παρακάτω δίνονται κάποιες συμβουλές για να μπορέσουμε να απαλλαγούμε μια για πάντα από αυτό.

1)Να κοιμάστε αρκετά.Ο σωστός ύπνος είναι από τις σημαντικότερες και πιο ουσιαστικές λύσεις καταπολέμησης  του στρες.

2)Γυμναστείτε.Η ήπια γυμναστική βοηθά σύμφωνα με μελέτες στην παραγωγή της ενδορφίνης,ή όπως αλλιώς τη γνωρίζουμε ως<<η ορμόνη της ευτυχίας>>και μας βοηθά να είμαστε αισιόδοξοι και ευτυχισμένοι.

3)Κάνετε συχνά διαλογισμό και θετικές σκέψεις.Ο διαλογισμός,η συγκέντρωση δηλαδή σε μια όμορφη σκέψη μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να φεύγουμε από τη σκληρή πραγματικότητα που μας αγχώνει και μας δυσκολεύει τη ζωή.

4)Απαλλάξτε τη ζωή σας απ’ το στρες των οικονομικών.Όσο δύσκολο κι αν είναι την εποχή που βιώνουμε,προσπαθήστε να γνωρίζετε ακριβώς πόσα χρήματα βγάζετε και πόσα ξοδεύετε και να έχετε κάποιο πλάνο ώστε να μην αναρωτιέστε πού ξοδέψατε τα χρήματα σας χωρίς να το καταλάβετε.Αυτό θα βάλει τάξη στα οικονομικά σας και θα σας ηρεμήσει αρκετά.

5)Αντιμετωπίστε τους στρεσογόνους παράγοντες της δουλειάς.Πρέπει να κατανοήσετε τί ακριβώς σας προκαλεί άγχος στη δουλειά και να προσπαθήσετε να το διορθώσετε,όχι να το αποφύγετε.

6)Φροντίστε τον εαυτό σας.Το να φροντίζετε τον εαυτό σας και να τον επιβραβεύετε για πράγματα που πετυχαίνετε καθημερινά βοηθά στο να νιώσετε ευχάριστα συναισθήματα και σιγουριά.

7)Κάντε συχνά νέα πράγματα.Βγείτε από τη ρουτίνα,είτε κάνοντας ένα ταξίδι είτε ακόμα και πηγαίνοντας για περπάτημα σε ένα μέρος που επισκέπτεστε για πρώτη φορά.

8)Μετατρέψτε το σπίτι σας σε ένα χώρο ηρεμίας και χαλάρωσης.Το σπίτι μας,σύμφωνα με το φενγκ σούι είναι ο καθρέφτης της ζωής μας.Θα πρέπει λοιπόν να το διατηρείτε τακτοποιημένο και απλό και να πετάξετε ό,τι άχρηστα αντικείμενα έχετε,μαζί με αυτά και το στρες.

9)Κόψτε το κάπνισμα και τις ανθυγιεινές τροφές.Το κάπνισμα καθώς και οι τροφές πλούσιες σε λιπαρά μας αγχώνουν,σε αντίθεση με μια πιο ισορροπημένη διατροφή,γεμάτη φρούτα,λαχανικά,βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

10)Μην επηρεάζεστε από την αρνητική κριτική.Η αρνητική κριτική από ανθρώπους που δε γνωρίζετε δε θα πρέπει να σας ενδιαφέρει καθόλου.Ωστόσο όταν τίθεται από ανθρώπους που σας ενδιαφέρει η γνώμη τους,καλό θα ήταν να την επεξεργαστείτε και να προσπαθήσετε να τα διορθώσετε. Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pluralism.gr στο Instagram!